Komend weekend staan we alweer in Hulst te genieten van de leukste bands op Vestrock. Natuurlijk zijn wij ook de saaiste niet en staan we ook keihard te pompen bij Kraantje Pappie, maar welke bands mag je ook zeker niet missen? We doken in de line-up en serveren je deze tien verse tips:

Lydmor

Dit wordt dé ontdekking van Vestrock. De Deense zangeres van deze band, die ook te horen is op de Arsenal-track ‘Temul (Lie Low)’, heeft in haar thuisland eerder een carrière opgebouwd als electropop-zangeres. Wat je kunt verwachten: teksten die druipen van feminisme, seksualiteit en drugs; liveshows die haar teksten nog een stapje hoger tillen met beats; golvende synths en tenslotte een intense stage-presence. Haar nieuwe album komt eind dit jaar uit, maar op Vestrock krijgen we al een voorproefje. De single ‘二 Money Towers’ is zeker een aardige teaser.

Tent Stage

1 juni 2018 / 20:40

Voor fans van: Aurora, Evanescence

Equal Idiots

De garagerock-gekte die Nederland al jaren in zijn greep houdt heeft ook eindelijk België bereikt. Het mooiste voorbeeld hiervan is het geflipte vriendenduo dat samen Equal Idiots vormt. Hun tweede single ‘Put My Head in the Ground’ katapulteerde de band naar onder andere een uitverkochte Ancienne Belgique concerthal. Zodra je het eerste refrein van dit nummer gehoord hebt, sta je gegarandeerd mee te brullen. Live zijn de mannen aan het lachen, gieren, brullen en nemen ze zichzelf vooral niet al te serieus.  

Mainstage

1 juni 2018 / 18:10

Voor fans van: Fidlar, Thee Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard

October Drift

Nee, Vestrock heeft niet opnieuw White Lies gestrikt, maar als je goed luistert zitten ze er dit jaar toch niet ver vandaan met October Drift. De vier Britten komen net terug van een tour met Editors. Dit jaar zal in Engeland het al flink gehypete debuutalbum uitkomen. Eerder heeft de groep festivals als Glastonbury, Great Escape en het prestigieuze BBC Radio 6 festival al van hun lijstje kunnen strepen. Voor ons is het nu tijd om kennis te maken met deze postpunk grootheden van de toekomst. Ze spelen in de kleine kapel op Vestrock, dus zorg dat je op tijd bent! Dit wordt zo’n gevalletje van ‘Ik weet nog dat ik ze op Vestrock heb ontdekt’.

Kapel

1 juni 2018 / 22:30

Voor fans van: White Lies, Editors, Stillwave

The LVE

Indiepop met verdriet en misère als rode draad. Het Antwerpse The LVE deed met hun titelloze debuutalbum een hoop hoofden draaien bij internationale muziekblogs. Met hun live optredens hebben ze al een speciaal plekje weten te veroveren in het hart van indieliefhebbers. Check vooral de single ‘Closer’, die een Beach House-light vibe heeft.

Tent Stage

2 juni 2018 / 12:30

Voor fans van: Beach House, Oh Wonder, Wolf in Loveland

Millionaire

Millionaire, de kameleon van de rockmuziek, is terug. Tim VanHamel is oud-gitarist van Eagles of Death Metal en dEUS, maar staat vooral bekend als schepper van de rockband Millionaire. Hij heeft zich, een jaar na zijn terugkeer, weer definitief op de kaart gezet met zijn groovende stonerrock inclusief psychedelische ondertoon. Live gaat Millionaire nog nét een stapje verder. Een optreden van Millionaire is dan ook één grote trip. Houd je bier stevig vast!

Mainstage

2 juni 2018 / 18:05

Voor fans van: Queens of the Stone Age

Jacin Trill

Het is ongelooflijk hoe hard Jacin Trill gaat het afgelopen jaar. Zijn nieuwe album ‘Happyland 2.0’ is gevuld met suikerzoete traprap, die niet echt ergens over gaat dan goede tijden beleven. Jacin Trill is een freshman in de huidige Nederlandse hiphopscene, maar hij gaat met miljoenen streams, zijn eigen festival Happyland, én een spot op Lowlands één van de grotere namen worden van de nieuwe generatie rappers. Verstand op min vijf en bouncen.

Tent Stage

1 juni 2018 / 17:30

Voor fans van: Bokoesam, Ugly God

De Likt

De Likt keert terug naar Vestrock en heeft zichzelf geüpgraded naar de mainstage. De electrofunk/rapformatie is niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige rapscene. Ze zijn het nieuwe alternatief voor wie de laatste albums van De Jeugd van Tegenwoordig vies tegen vond vallen. Frontman Jordy heeft een stageprescense van hier tot Rotterdam - en terug.  

Mainstage

2 juni 2018 / 14:30

Voor fans van: De Jeugd van Tegenwoordig

Altobelli

De Hulstenaars kennen Altobelli allang. Voor de band is Vestrock dan ook echt een thuiswedstrijd. De band bracht uit het niets hun verrassend sterke debuutalbum ‘The Needle’ uit, dat barst van de alternative rock, grunge en pop. Het album stevent af op werkelijk alle kanten van het muzikale spectrum. Het knapste is dat de artiesten alsnog een eigen geluid neer weten te zetten.

Kapel

1 juni 2018 / 16:00

Voor fans van: de volwassen versie van Pearl Jam, Lonely the Brave

Zero One Eighteen

Het Walcherse Zero One Eighteen dropte afgelopen maand hun nieuwe mixtape ‘The End of the Beginning’. Dat is op zich best een gedurfde titel voor een debuut. De opener van de mixtape zet meteen de toon - ‘Get Wild!’ zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je al je vrienden kwijtraakt in een grote draaikolk van mensen. De rest van de mixtape? Voornamelijk mellow bars op broeierige R&B. Verder staan er, natuurlijk net als bij elke hippe mixtape in 2018, kei- en keiharde trap beats op.

Tent Stage

1 juni 2018 / 16:00

Voor fans van: trapbangers van Soundcloud rappers, ongegeneerd sneuvelen in de club

Johan

Indieliefhebbers in Zeeland hebben niets te klagen deze festivalzomer. Op Klomppop kregen we eerder al Moss, op Vestrock wordt het genieten van de terugkeer van Johan. De Nederlandse indie/pop/rockband heeft al talloze klassiekers van albums op zijn naam staan. Dit jaar werden fans blij verrast met het eerste album sinds de break-up in 2009. Dit is alternatieve indierock zoals ze in de jaren negentig zo goed maakten.

Mainstage

1 juni 2018 / 19:50

Voor fans van: Moss, REM

Meer 3voor12 Zeeland