Februari is weer voorbij gevlogen. De kortste maand van het van het jaar laat ons wat sip achter: podium De Piek in Vlissingen zal na 45 jaar de deuren moeten sluiten. Ook besloot bassist Bas Boudens PEER achter zich te laten, om zich meer te kunnen focussen op het technische gedeelte van muziek. Een pittig maar moedig besluit. Gelukkig was er natuurlijk ook een hoop goed nieuws in muziekland. De Zeeuwse muziekscene is een aantal nieuwe singles en ep’s rijker, BLØF komt na twaalf jaar weer terug op Pinkpop, terwijl WHITE, door de redactie van 3voor12 Zeeland uitgeroepen tot beste Zeeuwse festivalact in 2017, dit dunnetjes over mag gaan doen op Vestrock.

Café ’t Hof in Middelburg heeft de naam om geniale bands op het kleine podium te proppen. Het Gentse Future Old People Are Wizards stond, nadat het trio in 2016 ook al een keertje langs was gekomen, deze maand met nieuw materiaal voor de tweede maal in ’t Hof. De nogal moeilijk te omschrijven muziek sloeg ook deze keer weer aan, en het werd weer een avondje goed vertoeven.

In Bergen op Zoom vond 16 februari de halve finale van T-Strijd plaats. Kenny Weed, Crimson Alley, Fake Indians en Shoot The Messenger mochten nog een keertje alles geven voor de laatste plaats in de finale. Fake Indians ontkwam deze avond met de winst. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we uitkijken naar de finale van T-Strijd op 17 maart in Gebouw-T. Naast Fake Indians zullen LOVE COUPLE, The Havanas, TWOFVCE en There There strijden om de eer, studiotijd, en een plek op het Op De T Festival. Het zal een pittige strijd en een mooie avond worden!

Als je het over muziek in Zeeland hebt, heb je het over Surrender. Op 16 maart zal Surrender een nieuwe cd presenteren in ’t Beest in Goes. Als voorprogramma komt het Zeeuws-Vlaamse De Weidetulpjes het repertoire van de Heideroosjes vertolken. Kun je er 16 maart niet bij zijn, of wil je gewoon twee keer gaan: op 23 maart staan beide bands in De Pit in Terneuzen. Twee avonden bier harken en feesten dus!

De blues liefhebber kan in maart zijn hart ook weer ophalen. De Bluesroute doet 23 maart Bergen op Zoom en 30 maart Middelburg aan. Veel informatie is er nog niet bekend, maar net als elk jaar zullen een hoop bluesbandjes te zien en te horen zijn in cafés en podia in beide plaatsen.

Ben je meer van de zware gitaren, dan kun je op 3 maart naar Kashfest Hardcore Edition 6 in The Lane in Oostburg. Headliner van de avond is Get Some! De line-up wordt compleet gemaakt met Fists Of Time, Stab By Stab en Defeated Decade. Dat wordt keihard beuken!

Tot slot nog eervolle vermeldingen voor de cd-presentatie van Mamilla zondag 25 maart en PEER zaterdag 31 maart in De Spot in Middelburg. Mamilla moest de in februari geplande cd-presentatie verzetten. PEER zal aantreden met nieuwe bassist Brian van Es. Twee concerten die je ook zeker niet wil missen!