Aankomende zaterdag is het weer tijd voor een lekkere bak herrie in het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke. Voor hen die gaan en voor de twijfelaars hebben we vijf acts van de lineup geplukt die je zeker niet mag missen.

Charades

Melancholische emorock met een dikke knipoog naar de nineties, Charades is steeds harder Zeeland aan het veroveren en de omliggende provincies moeten er intussen ook al aan geloven. De winnaars van bandwedstrijd Spectra komen net fris uit de studio en zijn klaargestoomd voor hun steeds intenser wordende liveshows. Zelden een slechte show gespeeld.

Lees ook ons interview met de band.

Iguana Death Cult

Noisey garagerock voor fans van Ty Segall, King Gizzard & The Lizard Wizard en Oh Sees. Deze Rotterdammers hebben werkelijk elke plek die ze met voeten hebben betreden ondersteboven geragd met vingervlugge riffs en bloedstollende drumpartijen. Nu is IJzendijke aan de beurt om het veld te reorganiseren.

The Very Very Danger

Ian Clement heeft weer een nieuw project. Na Wallace Vanborn en zijn eigen soloproject heeft hij nu The Very Very Danger opgericht: een band met de stonerrock-basis van Wallace Vanborn, maar dan nu dansbaar, heel erg dansbaar. De bandnaam is niet leuk verzonnen, maar een waarschuwing.

Millennials

Qua leeftijd doen deze jonge gasten hun naam eer aan, hun indiepop ook. Adam Quann (Adam & The Relevants) heeft een nieuwe band, nieuwe energie en nieuwe songs, en doet daarmee aan het eind van het jaar ook nog mee aan de Popronde. Dansbaar maar ook om even je haren te laten wapperen. Voor fans van Real Estate.

Pip Blom

Nog maar net terug van een tour in Europe met het legendarische The Breeders en supportshows voor Bodega. Rammelende indierock die langzaam maar zeker te klein is voor ons eigen land. Rammelend, maar nergens schiet het buiten de lijntjes.