Crammerock komt eraan. Wij tippen vijf acts voor het leukste Zeeuwse festival in België. Wat is er nog meer te zien naast hoofdacts Richard Ashcroft, Bloc Party en Paul Weller?

Volg Crammerock op 3voor12 Zeeland

Vanzelfsprekend zijn we uitgebreid aanwezig op Crammerock. Tijdens het festival doen we live verslag van de acts en kan je de recenties direct lezen. Ook zijn we actief op Instagram en Twitter met hasttag #CR17.

Lees hieronder onze vijf tips.

1. Donnie

Liefhebbers van De Jeugd van Tegenwoordig kunnen hun lol nog op bij deze Amsterdamse rapper. Donnie, de Nederlandse Post Malone, bestormt dit jaar de hitlijsten met zijn bizarre raps (‘Rene Froger’, ‘180 Linkerbaan), en catchy beats (‘Tuinslang’). Stoerdoenerij met een hoop zelfspot.

Vrijdag, Club, 18:00 uur

2. J. Bernardt

Misschien wel het beste van de drie Balthazar-zijprojecten (Warhaus kunnen we ook aanraden: (Zaterdag, Main North, 20:20). J. Bernardt verruilt de lijzige alt.pop van Balthazar voor electronische r’n’b en doet dit met verve. De titeltrack van zijn album ‘Running Days’ kan gerekend worden tot een van de betere nummers van het jaar.

Vrijdag, North, 18:20 uur

3. Tamino

De ontdekking van het jaar is Tamino, door velen gedoopt tot de nieuwe Jeff Buckley. Zijn stem wist The Barn op Werchter muisstil te krijgen en Pukkelpop moest er dit jaar zelfs tweemaal aangeloven, en dat met nog maar één ep op zak. Tip: neem zakdoekjes mee, want Tamino laat je geëmotioneerd achter.

Zaterdag, North, 16:15 uur

4. Millionaire

Dat Millionaire op deze editie zou optreden zag niemand aankomen. Dat hij dit jaar het nieuwe album ‘Sciencing’ uit zou brengen al helemaal niet, maar Millionare is na meer dan een decennium terug en rockt nog net zo hard. ‘I’m Not Who You Think You Are’ is een duizelingwekkende trip en zal Crammerock doen trillen op haar grondvesten.

Vrijdag, South, 19:10 uur

5. Woodie Smalls

Op dit moment zit Coely (zaterdag, Main South, 17:05) op de troon van de Vlaamse hiphop, ondertussen is Woodie Smalls is al aardig bezig om de poten van onder haar stoel te zagen. De Amerikaans klinkende raps van Woodie Smalls heeft de attitude van Kendrick Lamar en de energie van Run The Jewels. Sowieso feestgarantie zo vroeg in de avond.

Vrijdag, South, 17:30 uur

Meer 3voor12 Zeeland