Django Boegheim presenteert ep ‘On My Way’ in De Spot

Liefde voert de boventoon tijdens release

Joris van Moort ,

De zomermaanden lijken een prima moment om te werken aan nieuw materiaal. De beste singer-songwriter van Zeeland, Django Boegheim, heeft de afgelopen maanden gewerkt naar deze avond. De ep ‘On My Way’ ziet vanavond het levenslicht in De Spot in Middelburg.

Elke week reist de jonge Django vanuit Middelburg naar Utrecht om zijn opleiding aan de Nederlandse Pop Academie te kunnen doen. De ep ‘On My Way’ is een fysieke mijlpaal. De presentatie van vanavond is in handen van Manu van Kersbergen, woordkunstenaar en docent aan de Nederlandse Pop Academie. Afgereisd vanuit Amsterdam en net op tijd aangekomen in Middelburg weet hij met verve de Zeeuwse singer-songwriter Jaimy Versteeg aan te kondigen. Geen woord over haar is gelogen en Versteeg kan haar optreden beginnen. Het publiek is stil en luistert aandachtig naar haar breekbare, zuivere stem en tokkelende gitaarspel. Een nummer, geschreven voor haar opa (ook aanwezig in de zaal), brengt de emoties bij haar naar boven, maar ze kan zichzelf beheersen. Het optreden is kort, eigenlijk te kort. Dit jonge talent heeft meer in haar mars en werkt hard aan haar opleiding, ook bij de Nederlandse Pop Academie.

Al ruim vijf jaar is Django Boegheim niet weg te denken uit de Zeeuwse en ook de Utrechtse muziekscene. Van deelname aan de Kunstbende, naar regio-winnaar van PopSport en winnaar van ‘Beste singer-songwriter van Zeeland’, tot optredens in Tivoli Vredenburg (Utrecht). Vanavond is het dan zo ver om zijn ep te presenteren in De Spot. Boegheim start eenvoudig: alleen en zichzelf begeleidend op gitaar. Hij opent met de titelsong ‘On My Way’, een uptempo nummer met een hoog meezinggehalte en dat prima past in het geheel van zijn andere zes tracks op de ep. Een ander opvallend nummer op zijn ep is ‘Hello Mister’, dat gaat over het verliezen van een vriend. Klein, dichtbij en persoonlijk valt het bij het publiek.  

Overstijgend thema is de liefde. De liefde voor muziek, maar ook voor vrienden, familie, zijn vriendin en vooral iedereen in het algemeen die deze avond met hem mag beleven. Met een lyric-video van ‘Love’ sluiten we het eerste deel van zijn set af. Presentator Van Kersbergen benadrukt nogmaals wat voor talent er op het podium staat. “Ik zie jonge muzikanten volwassen worden vanavond.” En gelijk heeft hij. 

Deel twee van zijn set start wederom met titelsong ‘On My Way’, maar nu in een uitvoering met band, bestaande uit drummer Luc van Dijk, bassist Guyon van Vliet en gitarist Mart Wijker. De chemie tussen de bandleden lijkt nog ver te zoeken, al zit het instrumentaal gezien prima in elkaar. De band lijkt meer een achtergrondband, maar voegt aan de muziek van Boegheim weinig toe. Als hij het klein houdt, als singer-songwriter, komen de tracks beter uit de verf. Boegheim legt zijn gitaar aan de kant en gooit voor één nummer het roer om, door in spoken word het publiek te overtuigen van zijn teksten. Het is een probeersel en pakt goed uit. De avond is afwisselend met video’s, songs met en zonder band en een kort interview over het ontstaan van de ep, waardoor het publiek continue wordt verrast met elementen uit het leven van een muzikant.

Django Boegheim is een talentvolle gitarist en zanger die verrast. Zijn ep is vast bij menig liefhebbers van singer-songwriters te vinden in de cd-collectie of in afspeellijsten op Spotify en/of Itunes.