Misschien het meest opvallende aan een Uriah Heep-optreden is wel de aanwezigheid van dé fans. Niet de gemiddelde popzaalbezoeker, nee échte fans. Zo’n vaste kern die het liefst per bus van optreden naar optreden gaat. In Gebouw-T is dan ook een zee van Uriah Heep t-shirts te zien en een hoop gelukzalig grijnzende gezichten. Bezoekers begroeten elkaar onderling zeer hartelijk, slaan vriendschappelijk op de schouders en omhelzen elkaar. Ons kent ons bij Heep, dat is wel duidelijk hier in Bergen op Zoom.

Het begon al in de middag toen in de lobby van Gebouw-T de officiële pre-party plaats vond én de verkiezing van de Uriah Heep-fan van het jaar. Op ontspannen en gemoedelijke wijze kwamen de Britse bandleden samen met hun trouwe aanhang en speelden met veel humor een, door de fanclub georganiseerde, Uriah Heep-quiz. Wie wist de meeste feitjes over de rockband die al sinds eind jaren ’60 bestaat? Dat is superfan Erik van Loenhout uit Roosendaal, die zich nu de grootste Heep-fan mag noemen.

Welwillend

Het Overijsselse Tricklebolt mag vanavond de zaal opwarmen. Vijf jonge muzikanten die hun liefde voor klassieke rock niet onder stoelen of banken steken, maar sinds 2014 deze invloeden vertalen naar eigen werk. Met een bescheiden succes. Inmiddels een tweede ep ‘Dawn’ verder en al vaker in het voorprogramma van Uriah Heep, staat de band op het podium van Gebouw-T. De muzikanten spelen een vlotte set en het publiek ziet het allemaal welwillend aan. 

Als zanger Bernie Shaw breed lachend het podium opstapt, is meteen duidelijk dat de hoofdact van vanavond er zin in heeft. Begin 2016 is Uriah Heep begonnen met hun toer in Japan. Vanavond is de laatste show van dit jaar. In februari 2017 gaan de krasse knarren weer verder toeren. De set barst los met het uit duizenden herkenbare intro van ‘Gypsy’. Het publiek brult het hele nummer woord voor woord mee en heeft er duidelijk even veel zin in. Heep-lid van het allereerste uur, gitarist Mick Box, staat al net zo hard te grijnzen. Uriah Heep neemt Gebouw-T mee op tijdreis die vele jaren en vele hits omvat: ‘Look At Yourself’, ‘Shadows Of Grief’ en ‘Stealin’’. ‘Magician’s Birthday’ wordt opgedragen aan de jarige bassist Davey Rimmer en na wat recenter werk, sluit de rockband af met ‘July Morning’, ‘Lady in Black’ en natuurlijk ‘Easy Livin’’.