Eva Auad geeft preview in De Drvkkery

Solo-optreden voor nieuw album ‘Rules Of Romance’

Joris van Moort ,

‘Rules Of Romance’ is de naam van het tweede album van de Vlaardingse zangeres Eva Auad. In een goed gevulde serre van de Drvkkery geeft de zangeres een instore concert met nummers van het vorige (titelloze) album en nummers van het nieuwe album.

De serre van de Drvkkery is voor vanmiddag omgetoverd tot huiskamer met in de hoek een piano. Eva Auad zingt en speelt vanmiddag ruim een uur lang haar eigen nummers in de puurste vorm, namelijk enkel begeleid door de piano. De band, waarmee ze meestal live speelt, heeft voor deze gelegenheid thuisgelaten. De nummers zijn helemaal uitgekleed, al worden ze wel met dezelfde intonatie en dynamiek gespeeld. Het pianospel is van hoge kwaliteit en maakt indruk. Op haar gloednieuwe album zijn de pianoklanken ook aanwezig, maar eerder op de achtergrond. 

Kort blikt Auad terug op haar oeuvre voor het muisstille publiek. Het publiek drinkt zijn kopje koffie, eet z’n stukje appeltaart en luistert aandachtig naar de pianoklanken van ‘Lonely Driver’ en ‘Someday.’ 

Een aangename, onverwachte verrassing is haar versie van ‘I Will Always Love You’ van Whitney Houston. Een cover van een (overleden) wereldster die goed uitpakt met Auad’s stem. Ook de single ‘By The Bay’ wordt niet overgeslagen en daarmee sluit ze de set af.