Waylon en band blazen de boel op

Met Smelly Kitchen als support act op (z)Onderstroom

Joyce de Nijs ,

Donderdag 2 juli ging het festival Onderstroom te Vlissingen van start. Het Bellamypark is omgetoverd tot theaterplein onder de naam Park Parade en op de Houtkade staat een muziekpodium. Vanavond staat Waylon op het programma met Smelly Kitchen als support act. Helaas liep niet alles volgens verwachting.

Opener Smelly Kitchen is een zeskoppige Zeeuws formatie wie stomende en meeslepende funk maakt. De zanger en frontman is een heus showbeest en staat helemaal op z'n plaats op het podium. Zijn dansje werkt aanstekelijk. Naast hun eigen repertoire spelen ze ook wat covers en die passen prima in hun set.
 
Professioneel optreden, zelfs tijdens grote tegenslag
Tijdens de laatste nummers van Smelly Kitchen loopt het veld steeds voller, veel bezoekers komen speciaal voor Waylon. Hij en z'n band laten even op zich wachten en beginnen wat later dan verwacht. Geen probleem, want het is aangenaam toeven hier aan de Vlissingse kust.
 
De set van Waylon begint meteen met een lekker vlot nummer, we horen veel toffe nummers als 'Easy over You' en 'Dog's Life'. Na een nummer of vier valt ineens de stroom uit. Er word nog aan een incident gedacht, maar helaas gebeurd het tot vijf keer toe. De generator blijkt kapot en men krijgt hem niet meer aan de praat. Al snel komen de eerste grappen, na de eerste teleurstelling heeft iedereen het over 'festival Zonderstroom'.
 
Waylon en zijn band blijven professioneel en komen keer op keer met vol enthousiasme het podium weer op. Maar helaas moet het optreden toch worden afgebroken. Er is geen leven meer in de stroomgenerator te krijgen, dus houdt het hier op voor de fans van Waylon. De organisatie heeft laten weten dat de bezoekers van dit concert hun geld terug kunnen vragen of één van de andere concerten gratis mogen bezoeken, ter compensatie.
 
Tegenslag op de koop toe
Al was het concert wat aan de korte kant, dat wat Waylon en band konden laten zien en horen was goed. Vol energie en zonder valse noot word een vlotte set gespeeld. Veel fans hebben toch genoten en nemen de tegenslag op de koop toe.