Onmeunig sterk optreden van Miss Montreal op zwoele zomeravond Onmeunig sterk optreden van Miss Montreal op zwoele zomeravond

Hagenaar Ed Struijlaart betovert het Zeeuwse publiek

, Joris van Moort

Onmeunig sterk optreden van Miss Montreal op zwoele zomeravond

Hagenaar Ed Struijlaart betovert het Zeeuwse publiek

Joris van Moort ,

(Z)Onderstroom staat in de starblokken van het tweede zomeravondconcert. De aggregaat waarmee het concert van gisteravond halverwege werd afgelast, is vervangen en staat klaar om Ed Struijlaart en Miss Montreal bij te staan voor het voor hen bekende publiek. Beide acts stonden vorige week nog op Concert At Sea.

Terwijl de zon langzaam onder gaat, stroomt de Houtkade vol voor het tweede zomeravond concert. Hagenaar Ed Struijlaart stond twee weken geleden nog in Middelburg bij het Southparkfestival en mag dit keer de avond openen in Vlissingen. Met zijn pop- en rocksongs weet hij het publiek te bereiken, al lijkt die grotendeels alleen te komen voor Miss Montreal. In krap drie kwartier speelt hij nummers als ‘Heart Of Stone’ en ‘House On Fire’. De meeste nummers gaan over relaties en mannen die het moeten ontgelden ten overstaande van vrouwen. Ook een prima cover van LMFAO’s ‘Sexy and I Know It’ passeert de revue.  

De Houtkade is ondertussen redelijk gevuld, er hangt een relaxte sfeer en de zon is bijna onder. Het toegestroomde publiek komt dichterbij de dranghekken, want niemand wil ook maar iets missen van Miss Montreal. Leadzangeres Sanne Hans is samen met haar band Miss Montreal niet meer weg te denken van de radio, tv (TVOH, DBSSW) en binnenkort ook haar eigen festival Bierpop. Ze heeft twee maanden geleden haar theatervoorstelling ‘Onmeunig Sanne’ afgerond en vanavond doet ze het Zeeuwse aan. De Achterhoekse weet het Zeeuwse publiek te temmen en houdt zich niet in. In een uur tijd vliegen we door de tijd heen, met oude- en nieuwe nummers. Paskal Jakobsen van BLØF is toevallig ook aanwezig en zingt totaal onverwacht met haar het duet ‘Ik Zoek Alleen Mijzelf’. Ook het duet ‘Hoe’ wordt niet overgeslagen, al neemt bassist Kobus Groen de vocalen voor zijn rekening, waar Nielson bij dit optreden ontbrak. Er is veel ruimte voor interactie, waardoor het publiek actief betrokken blijft en meegaat met de muziek. De klassieker ‘Wonderful Days’ brengt het publiek nog dichterbij dan ooit, doordat Sanne Hans een ronde door het veld maakt. Een ‘onmeunig’ sterk optreden waarin er veel variatie is te vinden tussen oude- en nieuwe tracks. De climax wordt bereikt met het bekende nummer ‘Just a flirt’ waar het voor Miss Montreal in 2008 allemaal begon. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland