Steady New Sounds wordt Echosonic Steady New Sounds wordt Echosonic

Nieuwe naam, nieuwe koers

, André Joosse

Steady New Sounds wordt Echosonic

Nieuwe naam, nieuwe koers

André Joosse ,

De Zeeuwse muziekliefhebber had de onbekende naam in de line-up van diverse festivals al ontdekt: Echosonic. Voor de oplettenden gaf de persfoto van de band al een tip: Ondanks dat de heren zich tactisch verstoppen, is toch de Zeeuwse band Steady New Sounds te ontdekken. Waarom deze naamsverandering?

Steady New Sounds had zijn debuut in 2011. Jasper de Klerk, Ziggy Marlissa, Marc Blom en Loek van der Linde brachten twee ep's uit. De eerste, 'Steady New Sounds', kwam in 2012 uit, de tweede, ‘You Got Me’, in 2014.
 
Waarom deze nieuwe naam, vroegen we aan de band. “De naam hadden wij twee dagen voor ons plotselinge eerste optreden snel verzonnen en verder niet over nagedacht”, vertellen de mannen. Ook de individuele muziekvoorkeuren veranderden door de jaren heen. “Dit stond onze stijl een beetje in de weg en kwam zeker niet overeen met het label 'Steady New Sounds'.” Het is dus niet alleen de naam die verandert, ook het totaalplaatje van de band zal veranderen.  
Pakkende naam
“We waren op zoek naar een korte, pakkende naam. De nieuwe naam past ook bij de sound van de band. Veel nieuwe nummers klinken groter en opener en worden ook door het geluid van onze gitarist gekleurd. Dit is vaak een echogeluid. Verder moeten we er niet te veel over lullen, het is gewoon vet!” Aldus de band.
 
Toekomst
Met de naam komt ook een redelijk andere muziekstijl. De band: “Met Steady New Sounds hadden we vaak het probleem dat we de artiest waar we op dat moment naar luisterden, gingen imiteren. Als we een optreden van de Arctic Monkeys hadden gezien, was het volgende nummer een Arctic Monkeys-nummer. Toen hebben we besloten eerst muziek te gaan schrijven waar we allemaal achter stonden. Zo zijn we meer Beatlesque nummers gaan schrijven: een simpele, knettergoede melodie met niet al teveel poespas eromheen.”
 
De nieuwe band is de komende maanden regelmatig te zien:
 
18 april: Weitjerock in de Groe, Groede
25 april: Musicon, Den Haag
30 april: Culture Week, Middelburg
01 mei:  I/O Festival, Delft
13 juni: FreeBirds Zeeland Tour, Oost-Souburg
20 juni: Southpark, Middelburg
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland