Record Store Day: Ook de Zeeuwse platenwinkel De Platenbaas doet mee

Volledige lijst artiesten en tijdschema platenzaak in Hulst bekendgemaakt

Dennis de Waard ,

Nieuwe releases, gelimiteerde 7” singletjes en picture discs. Voor vinylliefhebbers is Record Store Day uitgeroepen tot een feestdag die ook gepaard gaat met een hoop instores in de leukste platenzaken. In Hulst kun je je de hele dag vermaken in De Platenbaas.

Deze indie-platenzaak is, zoals het motto luidt, is gespecialiseerd in bijzondere uitgaven van vinyl. Hier vindt je de beste indieplaten, van Balthazar tot Magnus en de klassiekers van Pink Floyd tot Kraftwerk. Ook De Platenbaas heeft wat instores gepland:

11:00: Aafke Romeijn

Is genoeg in opspraak geraakt de afgelopen tijd. Bracht ze eerst de moeilijkste albumtitel in jaren uit: ‘Chin. Ind. Spec. Rest.’, vervolgens claimt ze ook nog te zijn benaderd door het team van De Beste Singer-Songwriter van Nederland voor een deelname met gegarandeerde finaleplek. Aafke Romeijn wordt al het Nederlandse antwoord op Charlie XCX genoemd en met haar experimentele geluid is ze een must-see voor Record Store Day.

12:30: Noordmann

Gentse progressive jazzrock. Meer hoeven we niet te zeggen, toch? Deze band kreeg voor zijn nieuwe album ‘Alarm!’ al lovende recensies van onder andere Indiestyle en staat binnenkort ook nog op het gratis Life I Live Festival.
 

14:30: De Hobbyisten

De laatste keer dat De Hobbyisten in Hulst stonden, rockten ze nog op Vestrock 2014.  Dit keer zullen ze De Platenbaas op zijn grond doen schudden. Verwacht een frisse mix van hiphop, funk, pop en rock.
 

15:30: St. Grandson (BE)

Staat later op de dag ook nog in Bergen op Zoom, stond in het voorprogramma van Mister & Mississippi, maar staat ook nog in De Platenbaas! De indiepopformatie doet het goed, vult het Antwerpse Trix, heeft een mooie notering in De Afrekening van Studio Brussel en was voor dezelfde zender veelbelovend in De Nieuwe Lichting. 
 

16:30: Mobius

Stond al op Polderpop, en gooit hier en daar hoge ogen met de ep ‘With Time Comes’. De Bredase alternatieve rockers zullen deze dag als laatste het stof van je vinyl doen blazen!