Record Store Day: De Waterput pakt uit met instores

Volledige lijst artiesten en tijdschema bekendgemaakt

Dennis de Waard ,

Nieuwe releases, gelimiteerde 7” singletjes en picture discs. Voor vinylliefhebbers is Record Store Day uitgeroepen tot een feestdag die ook gepaard gaat met een hoop instores in de leukste platenzaken. De Waterput wist vorig jaar flinke namen als Mintzkov, Intergalactic Lovers en Tangarine te strikken voor instores en ook voor editie 2015, op 18 april, is het de platenzaak in Bergen op Zoom gelukt mooie namen te strikken. Een overzicht:

11:00: Broeder Dieleman

Niet alleen doet de Zeeuws-Vlaming een kleine tour op Record Store Day, ook brengt hij in samenwerking met Bonnie ‘Prince’ Billy de splitsingle ‘Gloria / Three Questions” uit. Op deze single met dubbele A-kant is ‘Prince’ Billy te horen die op eigen manier Dielemans ‘Gloria’ vertolkt. En zo is aan de andere kant te horen hoe Dielemans versie van ‘Prince’ Billy’s ‘Three Questions’ gaat.

12:00: Mister and Mississippi

Kijkend naar de volledige releaselijst, is het (nog) niet bekend of de Utrechtse formatie een speciale release uitbrengt. Wel is het zeker dat de muzikanten een instore komen geven in Bergen op Zoom. Onlangs is het goed ontvangen tweede album ‘We Only Part To Meet Again’ uitgebracht, en de band tourt momenteel door Nederland, België en Duitsland. Onlangs is ook nog de nieuwe, gelijknamige single van het album uitgekomen.

http://www.recordstoreday.nl/releases2015/ 

13:00: Vanderbuyst

Voor liefhebbers die dachten dat de laatste passage in Bergen op Zoom het festival T-Monium was, is er nu een kleine verassing: Vanderbuyst speelt nog een keer in De Waterput! Misschien toch echt de allerlaatste keer voordat de band aan het eind van het jaar stopt? Verwacht lekkere old school 80’s hardrock, met soms een gezonde dosis fout. 
 

14:00: Navarone

Deze Nijmegenaren stonden laatst nog in De Spot en de rockformatie komt nu ook De Waterput doen schudden. Tip: Neem je luchtgitaar mee! 
 

15:00: Roosbeef

Bracht onlangs nog haar nieuwe album ‘Kalf’ uit, en de gelijknamige tour zit er net op. Deze singer-songrwriter die in de buitencategorie valt, staat garant voor no-risk optredens. Een feestje is het nooit, maar wel een optreden vol goede luisterliedjes die op het eerste gehoor doen uitnodigen voor nog een paar luisterbeurten. 
 

16:00: The Kik + Armand

Dit wordt feest. Punt. De bijzondere samenwerking van de twee populairste beatartiesten heeft dit jaar ook de ‘Special release van 2015’ op zijn naam staan. Oftewel, koop je een willekeurige release op Record Store Day, dan krijg je hun splitsingle ‘Snelle Jongens / Fuck The Blues’ er nog gratis bij.
 

17:00: The Juke Joints

Tijd voor rock ‘n rollin’ blues, aldus de band zelf. Voor de Zeeuwen alvast een opwarmertje voor het Bluesfestival in Kwadendamme en voor de bekenden een feest om nog even te rocken.

18:00: Birds That Change Colour (BE)

Tijd voor de Belgen! Dit is een opwarmertje voor het Ik Zie U Graag-festival, en daar blijft het niet bij. Sinds Eurosonic/Noorderslag beginnen de Belgen voet aan de grond te krijgen, zeven paar voeten. De zevenkoppige band met een late-sixties sound is ook al bevestigd voor de Zwarte Cross en meerdere festivals volgen nog.
 

19:00: St. Grandson (BE)

Liefhebbers van Mister and Mississippi, opgelet. Deze Gentenaren stonden in het voorprogramma van Mister and Mississipi. De indiepopformatie doet het goed, vult de Antwerpse Trix, heeft een mooie notering in De Afrekening van Studio Brussel en was voor dezelfde zender veelbelovend in De Nieuwe Lichting.