In de polder achter Rilland, op een steenworp van het havengebied van Antwerpen, staan de tenten weer gereed voor een portie gitaargeweld. Vanavond staan onder andere Electrica, The Amorettes en Diablo Blvd op het programma.

De Walcherse poprockband Going Dutch won vorig jaar het open podium en mag daarom vandaag de avond openen. Electrica bestaat uit vier stoere rockers en een net zo stoere frontvrouw. Ze spelen covers van de bekende rockbands en vermaken het publiek uitstekend.
 
Stand-up komediant Alex Agnew verkocht het Antwerpse Sportpaleis vier keer achter elkaar uit. Maar zijn comedycarrière staat op een lager pitje nu hij met rockband Diablo Boulevard aan het touren is. De band brengt vanavond een goede mix van metal, rock en grunge. Vette riffs, beukende drums en bulderende stem van Agnew doen de altijd zo rustige polder schudden. 
 
Local hero Nytrox speelt op een klein podium net buiten de tent tussen de bands door. Deze band speelt alleen covers van uiteenlopende bands. Zo horen we een aardige rockuitvoering van Chris Isaaks 'Wicked Game'. Van alle covers komen de bluesnummers het sterkst over omdat deze goed bij de zang- en speelstijl van de bandleden passen.
 
Girlpower uit Schotland: The Amorettes krijgt zonder moeite de tent vol. De meiden spelen hardrock in lijn van AC/DC en Kiss. De band is ontdekt door de organisatie op een motortreffen aan de overzijde van de Noordzee. Ook vanavond kunnen de dames overtuigen: Dijkrock ligt aan hun voeten.
 
Afsluiter is de beste rockcoverband van Nederland: ROLR, ofwel voluit Raiders Of The Lost Rock. Deze geeft ons een lesje rockgeschiedenis en speely de tent plat. De energie spat ervan af en de heren bewijzen dat een coverband ook een origineel en goed optreden kan geven door er als band te staan.