Splendid laat Domburg dansen Splendid laat Domburg dansen

Going Dutch warmt het publiek nog een beetje extra op

, Tekst en foto's: Joris van Moort

Splendid laat Domburg dansen

Going Dutch warmt het publiek nog een beetje extra op

Tekst en foto's: Joris van Moort ,

Zomerse temperaturen, zacht zeebriesje en twee bands zorgen voor een avond die de bezoekers aan de tweede editie van Rise Up niet snel zullen vergeten. De Haagse band Splendid is vanavond de hoofdact en laat de zomerse klanken door Domburg heen galmen.

De Middelburgse band Going Dutch mocht de avond openen voor een halfvolle straat met  publiek, dat geniet van een drankje aan de bar of op het terras. Going Dutch laat zien dat ze dit jaar dé Pop-aan-Zeeband zijn en gooien alles eruit wat erin zit. Een setlist met voornamelijk nummers van de recent uitgebrachte EP met nummers zoals ‘What A Feeling’, ‘Early Boring Hazy Sunday Morning’ en ‘Colors’. Aan het eind van hun optreden staan de straat en de terrassen vol met enthousiast publiek en is de temperatuur wat gestegen, alsof het nog niet warm genoeg is

Tussen de twee acts door werd nog even stil gestaan bij de vliegtuigramp van afgelopen donderdag in Oekraïne waarbij 193 Nederlanders omkwamen. Op gepaste manier ging een moment van stilte in. 

Splendid laat de temperatuur nog een beetje extra stijgen

Het publiek is er inmiddels nog extra opgewarmd en de drank vloeit rijkelijk. Na het optreden van Going Dutch laat de hoofdact niet lang meer op zich wachten. De Haagse band speelt hier voor de tweede keer en is dus langzamerhand kind aan huis bij deze avond van Rise Up. De tienkoppige band speelt nummers van het laatste album, maar ook van hun eerder uitgebrachte albums: nummers als ‘Again’, ‘Higher Ground’ en het zeer toepasselijke ‘The Beach’. Splendid wordt door fans gekenmerkt als een band met een ongedwongen sfeer tijdens concerten en die ook te herkennen is  in de muziek. Deze ska- en reggaeband past helemaal in het plaatje van Domburg.

In de staart van het concert vinden er nog kleine moshpits plaats en gaat het publiek nog even flink uit hun dak. Rond middernacht loopt de avond ten einde en de band sluit af met een toegift. 

Splendid weet hoe je de zomerse temperaturen kan behoeden en nog kan opzwepen als de zon in de zee is gezakt. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland