Dans, dans, dans op de afterparty Dag van de Dag

Jack Parow, Van Coke Kartel, Bittereinder en Kids With Guns laten De Spot dansen

Andre Joosse ,

Geen feest zonder een afterparty. Ter afsluiting van de Dag van de Dag is er in De Spot nog een nabrander. Met Jack Parow in ieder geval geen gebrek aan een grote naam, maar de verrassing deze avond is landgenoot Bittereinder.

Kids With Guns bezoekt Middelburg voor de derde keer in korte tijd. Eerst voor de Popronde, daarna samen met de band John Coffey. Vanwege het succes van die twee optredens staat het trio vanavond weer eens in De Spot. De zaal is nog niet helemaal vol als de Utrechtse band op het podium verschijnt. Maar al snel staat het publiek tegen het podium te springen en te dansen op de opzwepende electrorock.  
Er staan vanavond vooral Zuid-Afrikaanse artiesten op het programma. Muziek uit dit land is al jaren populair in Nederland, omdat de Zuid-Afrikaanse taal als een soort grappige variant van onze moedertaal wordt gezien. Jack Parow is de grote naam vanavond. Zijn nieuwste hits zijn gemaakt met rockband Van Coke Kartel. Deze band begeleidt vanavond Parow en staat dan ook als band op het affiche. Helaas speelt de band voorspelbare cliché rock met harde gitaren en een hoop geschreeuw. Hoewel veel bands niet meer wegkomen met deze jaren-80 rock weet Van Coke Kartel de zaal na enkele nummers toch in te pakken. De band overleeft op het enthousiasme van het publiek.
 
Zoals gezegd, Jack Parow is de man vanavond. Hij veroverde de wereld met 'Cooler As Ekke': “Jy dink jy’s cooler as ekke, want jy’t ‘n tattoo van ‘n slang op jou tette.” Zijn snor en zijn pet met veel te grote klep zijn Parows handelsmerk geworden. Bij de merch tafel liggen er naast cd’s daarom ook petjes te koop. De klep is korter dan die van Parow, maar mag er nog steeds zijn. “Anders prik je iemand in de ogen als je met die persoon praat” verklaart Parow. Zoals gezegd is de Van Coke Kartel de begeleidingsband. Althans, ze zijn onder andere de begeleiding. Er draait ook nog een tape mee met de nodige beats. De vraag is of Van Coke Kartel nog wat heeft toe te voegen. Maar rocken kunnen ze! Het gaat er op het podium net zo hard aan toe als in de zaal. Als bij het laatste nummer het publiek het podium op wordt gevraagd is het hek van de dam. De Spot gaat los als een malle. Er wordt zelfs on stage gecrowdsurft.”Lekker!!”.
 
Als de grote naam is geweest, vertrekken al een aantal mensen. Een verkeerde beslissing, want de echte hoofdact van vanavond komt nog. Terwijl de DJ Aardbei Macht Frei nog wat verrassende plaatjes draait (van Opgezwolle tot Linda, Roos en Jessica), wordt het drumstel vervangen door een tafel vol met elektronica. Bittereinder mag het Zuid-Afrikaanse feestje afsluiten. De elektronica wordt bediend door twee mannen met een lichtgevende duikbril, doktersjas en rubberen handschoenen. Ze produceren de vetste beats en bliepjes die als basis dienen voor de raps van Jaco van der Merwe. Het knettert, kraakt, scheurt en beukt. Een Eksie-perfeksie afsluiter van een zeer geslaagde Dag van de Dag!