Broeder Dieleman brengt debuut opnieuw uit en releast Klein Zieltje

3VOOR12/Zeeland geeft vrijkaarten weg

Jos Rouw ,

Hij was het afgelopen jaar volop te vinden op podia door het hele land en oogstte de nodige lof in de media. 'We zijn een Nederlandse folksensatie rijker', zo kondigde FunkiMag hem aan. 'De man die altijd boven zichzelf uitstijgt' noemde Atze de Vrieze hem laatst na het optreden op Into the Great Wide Open. 'Eén van de mooiste platen van 2012', zei MusicFromNL over zijn debuutplaat 'Alles Is IJdelheid'. En het mooie verhaal van Broeder Dieleman wordt vervolgd.

Nieuw hoofdstuk bij Snowstar Records
En het mooie verhaal van Broeder Dieleman wordt vervolgd. Het nieuwe hoofdstuk begint bij het Utrechtse label Snowstar Records. Daar krijgt Alles Is IJdelheid een re-issue: overmorgen (donderdag) komt het opnieuw uit, nu met twee toegiften. Op 12 oktober volgt de release van de EP 'Klein Zieltje'. 

Klein Zieltje EP: opnieuw meeslepend
Op de Klein Zieltje EP vertaalt Broeder Dieleman Zeeuwse nostalgie naar nummers die opnieuw een intrigerende somberheid ademen. Op kant A staan het titelnummer en 'Men hoort in deze slechte tijd', allebei liedjes uit de Nederlandse Liederenbank, die in de jaren '60 in Zeeuws-Vlaanderen zijn opgenomen voor het radioprogramma 'Onder de Groene Linde'.

De B-kant bevat twee nummers die Broeder Dieleman en zijn producer Pim van de Werken hebben opgenomen voor 'Land van verandering', de documentaire over West-Zeeuws-Vlaanderen die afgelopen zondag in premiére ging op Film by the Sea. 

Met de Klein Zieltje EP is de muziek van Broeder Dieleman opnieuw meeslepend dankzij zijn meewarige stemgebruik en de doeltreffende eenvoud van de teksten. Ook instrumentaal weet Broeder Dieleman te raken: beluister hieronder het mooie 'Dankt Dankt'.

19 september | Paradiso, Amsterdam: re-release Alles Is Ijdelheid
20 september | VPRO De Avonden, Radio 1
21 september | Zaal Onder de Toren, Wissenkerke
12 oktober | Geestdrift Festival, Utrecht
16 oktober | Merleyn, Nijmegen
24 oktober | De NWE Vorst, Tilburg