Steady New Sounds – EP Steady New Sounds – EP

Goede riffs en lekkere solo’s

, Daniel van der Winden

Steady New Sounds – EP

Goede riffs en lekkere solo’s

Daniel van der Winden ,

Steady New Sounds is een jonge viermansband uit Middelburg. Afgelopen zomer hebben ze in de Basementstudio in Den Haag 3 nieuwe nummers opgenomen met Ernst van Wageningen die ze nu uitgebracht hebben via Bandcamp.

De zanger klinkt als een combinatie van Miles Kane en Alex Turner. Hij is soms wat slecht te verstaan, maar dat heeft z'n charme. Er zitten goede riffs in de EP en de solo op ‘Vincent Black Shadow’ is écht lekker. 
 
Het minste nummer is ‘Rock 'n' Roll’. De titel zegt het al; het is rechttoe rechtaan rock 'n roll. Live zal het nummer het ongetwijfeld goed doen om het publiek op te zwepen - ik heb al vernomen dat de heren van SNS dat prima kunnen - maar op MP3 klinkt het iets te plat. De gitaarsolo komt een tikkeltje geforceerd over. 
 
Voor het laatste nummer ‘Would You Be Mine’ is de vergelijking met Arctic Monkeys snel gemaakt. Een goeie riff, achtergrondzang in het refrein en een fijne solo maken dit nummer tot het beste nummer van de EP. 
 
Al met al is de EP erg goed te luisteren en raad ik vooral aan om 'm op hoog volume af te spelen. Ik hoop dat Steady New Sounds doorgaat op de weg die ze ingeslagen zijn. Nederland kan wel wat rock 'n roll gebruiken. 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland