Nieuw werk van een Zeeuwse dj is op zich geen bijzonderheid. Maar 3voor12 Zeeland was toch blij verrast toen de Reach EP van Chrisson in onze mailbox belande. Het leek altijd dat er weinig goede electro werd gemaakt in het Zeeuwse, voornamelijk zien we techno, hardcore en drum-n-bass dj’s eigen werk maken. Chrisson maakt hier gelukkig verandering in!

De man achter Chrisson is de Vlissinger Christiaan Neeteson. De 24-jarige dj en producer begon zijn muzikale loopbaan in bandjes als gitarist en zanger. Die ervaringen nam hij mee toen hij in 2011 zijn dance carrière begon.

2011 gaat snel voor Chrisson, na enkele remixen en eigen producties tekent hij bij  Rockforce Records waar hij recent de Reach EP bij uitbracht. De Reach EP bestaat uit twee nummers, Reach en See You There. Zonder enige afbreuk te doen aan het electro genre maakt hij nummers met een kop en staart en Chrisson verzorgt zijn eigen vocals. Alles is zelf ingespeeld en gezongen. Zijn stijl zweeft tussen David Guetta en Deadmau5 en Vitalic in.

Het nummer Reach hakt er gelijk goed in, een floorfiller zonder twijfel. Het begint als een soundscape waarover de vocals je meevoeren naar een electro explosie. Het nummer stampt daarna verder met de vele chops en bleeps. Misschien heeft het nummer na veel luisteren wel iets te veel van het goede, maar op de dansvloer op zaterdagnacht zal het zonder twijfel knallen.

In See You There zitten ook de chops en bleeps die Crisson kenmerken, maar dan wat minder vet. Het nummer is iets meer uitgekleed en daardoor toegankelijker. Wellicht niet zo een floorfiller als de titeltrack, maar een nummer met een lange houdbaarheidsdatum. Ook in See You There zitten veel vocals die het nummer niet alleen voor de dansvloer maar ook voor de radio geschikt maakt.

De Reach EP is een release waar Chrisson laat zien wat hij in petto heeft. En dat is hopelijk nog veel meer dan deze twee nummers. De belofte is dat hij de nummers ook live speelt, geen dj-set dus, maar een live-act. Wij zijn meer dan benieuwd, we hopen dat de EP inmiddels ook al bij de festivalorganisaties is beland.

De Reach EP luisteren downloaden kan op de site van Beatport.