Kraak en Smaak dj's met Baskerville in Vlissingen Kraak en Smaak dj's met Baskerville in Vlissingen

Baskerville profileert zich als hoofdact van de avond

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Kraak en Smaak dj's met Baskerville in Vlissingen

Baskerville profileert zich als hoofdact van de avond

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Vorige week stond de band Kraak en Smaak nog op het Middelburgse Abdijplein, vandaag staan de heren als dj op het podium van De Piek. Supportact is Baskerville.

Baskerville profileert zich als hoofdact van de avond

Na tienen wordt in de bar van de Piek geroepen “kraak en Smaak is begonnen”, en inderdaad, niet supportact Baskerville, maar de Kraak en Smaak dj’s staan op het podium. Het duurt dan ook een hele tijd voor iedereen warm is om de eerste danspasjes te zetten. Hier en daar rijst de vraag “zijn ze dit nu of niet?” de dj set heeft namelijk op dj/producer Mark Kneppers na, weinig gemeen met de band Kraak en Smaak.
 
Na de nodige funk gaat de set langzaam richting de house waarmee ook het publiek begint los te komen. Toch maken Kneppers en dj Sargon het niet helemaal waar, na wat minimal house vertrekken er redelijk wat mensen richting bar voor een biertje en een goed gesprek. Ook is er geen interactie met het publiek, de heren doen hun ding en als de een het nieuwe plaatje instart zit de ander achter op het podium een sms te versturen.
 
Na het laatste nummer wordt snel de platentas dichtgeritst en zijn de dj’s er vandoor. Personeel van De Piek maakt snel het podium klaar voor Baskerville. Helaas is de korte pauze reden voor veel mensen om toch maar hun jas te pakken en richting huis te gaan.
 
Baskerville is een elektro band uit Haarlem, met (ex-)leden van Relax en Heist. Naast de nodige knopjes, macbook en synthesizers gebruiken de leden gitaar, basgitaar en drums. Al snel is de link gelegd naar Soulwax Nite Versions, vette elektro rock, remixen en stampende beats. Het overgebleven publiek springt al tijdens het eerste nummer in het rond en weet van geen stoppen, Baskerville blijkt een goedgekozen slotact en profileert zich als hoofdact van de avond.
 
Na enkele nummers verschijnt vocalist Ten op het podium. Als een soort Keith Flint (Prodigy) ondersteunt hij de band met vocals en dans. Baskerville speelt door tot tegen sluitingstijd en sluit de set af met hun remix van Jackson’s Thriller en hun I Wanna Rock remix van Twisted Sister. Na een toegift is het inmiddels al na sluitingstijd en verlaat het publiek nog moe van het dansen snel het podium. Een geslaagde dansavond in De Piek!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland