Interview met Tuxedo Bandido Interview met Tuxedo Bandido

Vrijdag op club 3VOOR12/Zeeland in terneuzen

, Tekst: Andre Joosse

Interview met Tuxedo Bandido

Vrijdag op club 3VOOR12/Zeeland in terneuzen

Tekst: Andre Joosse ,

Aanstaande vrijdag staan de heren van Tuxedo Bandido, tijd voor een nadere kennismaking.

Vrijdag op club 3VOOR12/Zeeland in terneuzen

Tuxedo Bandido: wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?
 
Tuxedo Bandido bestaat uit zanger/gitarist/producer Maxim S. Calda; gitarist Mr. Swanky en bassist/ samplist Peetman. De herkenbare sound wordt gemaakt door de combinatie van gitaren en beats.
Tuxedo Bandido is thans woonachtig in Zeeland. Maar komt oorspronkelijk van Corny Island, dat is een heel klein doch mooi eilandje hier heel erg ver vandaan.
 
Hoe komen jullie aan je mexican style?
 
Je bedoelt onze pakken en onze single To The Max Again? We spelen meerdere stijlen dan alleen maar muziek met een Mexicaans tintje. De single To The Max Again hebben we vorig jaar uitgebracht en ter promotie daarvan hebben we een fotoshoot gemaakt in echt Marriachi pakken. Die pakken hebben we overigens nog steeds! Wie weet trekken we ze nog eens aan voor een optreden.
 
Jullie geschiedenis is wat apart, wel nummers schrijven maar geen optredens, hoe zit dat?
 
De debuut cd van Tuxedo Bandido: A Splendid Idea Compadre is in 2004 uitgebracht. De band ging toen nog niet live omdat dat technisch niet mogelijk was. De band speelt met gitaren over een beat er is dus geen drummer! Toentertijd kon live niet dezelfde kwaliteit worden gebracht als op de cd. Begin 2008 vond de band een manier om hun nummers wel live ten gehore te brengen. Vanaf dat moment werd er hard gewerkt aan een live-set wat resulteerde in het live-debuut in een uitverkochte Vlissingse Piek in november 2008.
 
Beats en geen drummer, is de computer een instrument of tijdelijk tot er een nieuw bandlid zich aanmeld?
 
De beats zijn een essentieel onderdeel van de Tuxedo Bandido sound. Dat zal altijd zo blijven. Op dit moment zijn we niet op zoek naar nieuwe bandleden zoals een drummer of een blazersectie. Maar voor de toekomst sluiten we niks uit.
 
Jullie muziek is gewoon gratis te downloaden, waarom?
 
Daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste vinden wij het moeilijk om aan muziek een prijskaartje te hangen. Daar komt bij dat veel mensen tegenwoordig hun muziek gratis binnenhalen (downloaden etc.). Geld vragen voor muziek is dus niet echt meer van deze tijd. Maar de voornaamste reden is toch wel dat je muziek zich beter en verder verspreid wanneer je het gratis ter beschikking stelt. En dat is toch uiteindelijk wat iedere muzikant wil? Je nummers die door zoveel mogelijk mensen worden beluisterd.
 
Vrijdag staan jullie op de 3v12 club avond, wat hebben jullie voor ons in petto?
 

We spelen dan onze show TB-TV. Dat is zeg maar een avondje televisie met Tuxedo Bandido. We spelen onze nummers, die aan elkaar worden geplakt door reclame-jingles en een presentator. Achter ons zie je beelden die aansluiten op onze songteksten en muziek. We hebben er zin in en zijn heel blij dat zo `n mooi en profi podium als De Pit meedoet aan 3VOOR12/lokaal. Dit soort initiatieven stimuleert de originele muziek en geeft muzikanten een kans om op een goed podium hun kunsten te vertonen. Een grote pluim voor alle mensen die hier aan meewerken want alleen met enthousiastelingen krijg je zoiets als dit op een dergelijke goede manier van de grond.

Club 3VOOR12/Zeeland

Podium De Pit Terneuzen

Vrijdag 25 september 21.00 uur, entree: gratis

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland