Hail of Bullets en Forcefeed zijn heer en meester in de Pit Hail of Bullets en Forcefeed zijn heer en meester in de Pit

Geslaagd metalfest in de Pit, Terneuzen

, Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Evelyne van der Horst

Hail of Bullets en Forcefeed zijn heer en meester in de Pit

Geslaagd metalfest in de Pit, Terneuzen

Tekst: Jamie Scherbeijn, Foto’s: Evelyne van der Horst ,

Zaterdagavond was het metalfest in de Pit, Terneuzen. De bands Burial, Hail of Bullets en Forcefeed zorgden voor een stevig portie death en heavy metal.

Geslaagd metalfest in de Pit, Terneuzen

De zaal is redelijk gevuld wanneer de Zeeuws-Vlaamse band Burial het spits afbijt. Vanaf het eerste tot het laatste nummer staat er een groepje diehards vooraan te headbangen terwijl de rest van het publiek nog een beetje bij de bar blijft hangen. Zanger, Sebastian Tieleman, roept na een paar nummers het publiek naar voren maar dit vindt geen gehoor.
De death metalband doet hun naam eer aan met duistere nummers als Dark Edge, Left to Die, Darkness en Shadows of the Dead. Het onverstaanbare gegrunt van de zanger in combinatie met de zware gitaar riffs van de twee gitaristen zorgt voor het typische old school death metal geluid. Alle vijf de bandleden spelen alsof het hun laatste dag op aarde is, maar helaas is er weinig interactie tussen de bandleden onderling.

Na het opwarmertje van Burial is Hail of Bullets aan de beurt om hun versie van old school death metal neer te zetten. Deze band ontstond eind 2006 en bestaat uit (ex)-leden van Pestilence/Asphyx, Gorefest, Houwitser en last but not least Thanatos. Kortom, mannen met ervaring en dat is te zien ook. De bandleden spelen goed in op elkaar en het publiek voelt zich duidelijk aangetrokken, want de barkrukken worden verlaten en voor het podium wordt er stevig geheadbangd. De grauwe gitaar riffs en het ruige geluid dat uit de strot van zanger Martin van Drunen komt, vullen elkaar moeiteloos aan. De teksten en het geluid van deze band zijn donker en deprimerend, maar wel een stuk gedetailleerder dan de eerste band Burial.

Forcefeed sluit het metalfest af. De Tilburgse heavy metalband, opgericht in 2002, kwam vorig jaar alweer met hun derde album. Deze jongens houden duidelijk niet van stilzitten.
Hun heavy metalgeluid brengt melodieuze refreinen en ruige, af en toe zuivere, zang. Zowel de metalfan die het stevige beukwerk wil horen als de metalfan die van het wat subtielere werk houdt, komt goed aan zijn trekken bij deze band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland