Frank Carillo & The Bandaleros in Porgy & Bess Frank Carillo & The Bandaleros in Porgy & Bess

Topact opent het nieuwe seizoen van Stichting Roots

, Tekst: Jeroen de Back Foto's: Ingeborg de Pooter

Frank Carillo & The Bandaleros in Porgy & Bess

Topact opent het nieuwe seizoen van Stichting Roots

Tekst: Jeroen de Back Foto's: Ingeborg de Pooter ,

Frank Carillo mag dan spelen met en prodcuren voor grote namen in de muziekindustrie, zelf kan hij er ook wat van.

Topact opent het nieuwe seizoen van Stichting Roots

Afgelopen zaterdag ging het nieuwe seizoen van Stichting Roots van start. Stichting Roots organiseert al jaren fijne muziekavonden in het Terneuzense Porgy & Bess. Dit jaar hebben ze als opener een topband weten te strikken: Frank Carillo & The Bandaleros.

Ondanks de 15 euro entree, wat voor het Terneuzense publiek nogal eens een reden is om niet te gaan , is het bijtijds al aardig druk in Porgy & Bess. Veel mensen zijn toch wel nieuwsgierig naar die Amerikaanse singer-songwriter.  Al jaren is hij in de weer met artiesten als Tom Petty, Peter Frampton, Golden Earring, Carly Simon en J. Geils Band en sinds 2004 staat hij ook met 4 medemuzikanten in een eigen band: Frank Carillo & THe Bandaleros.

Frank is, aan zijn houding te zien, een relaxte man. Zijn mede muzikanten zitten duidelijk in dezelfde sfeer, waardoor de band een mooi geheel vormt. Vanaf zijn stekje net naast de befaamde ‘porgy-paal’ overziet hij het publiek, waarmee hij af en toe een praatje maakt. Vandaag is hij 11 jaar getrouwd met zijn vrouw (of vrouwtje, want ‘she is rather petite’), misschien dat hij daarom zo ontspannen overkomt naar het publiek toe. De band zet een goede set neer, met muziek die je eens doet denken aan Bob Dylan en dan weer aan Bruce Springsteen. Een goed potje blues ontbreekt ook niet op de setlist. De contrabas en aparte percussie maken het echter tot een eigen stijl.  Een stijl die duidelijk gewaardeerd wordt door het publiek. Die 15 euro was het voor iedereen meer dan waard.

Het volgende concert, georganiseerd door Stichting Roots, vindt plaats op 3 oktober. Dan verwachten we Chuck Prophet & The Mission Express. Aanvang 21.30 uur, entree wederom 15 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland