PopRonde Middelburg: Uncle Frankle

Energieke Indie die geen minuut verveelt

Tekst: Andre Joosse ,

Dit jaar doet de Popronde Middelburg weer aan. Op 5 november zullen er weer allerlei bands te bezichtigen zijn door heel de stad. Hoogste tijd om alvast wat meer te weten te komen over deze editie van de Popronde, 3VOOR12/Zeeland interviewde Uncle Frankle, een van de deelnemende artiesten.

Energieke Indie die geen minuut verveelt

Uncle Frankle, op 5 november staat ze in café Dinges in Middelburg voor een optreden. 3VOOR12/Zeeland vraagt zich af wat we kunnen verwachten. Ze klinken als The Arctic Monkeys, speelden al in de wereld Draait Door en waren een succes op het Hamburger Reeperbahn fetsival. We spreken met gitarist Jasper.
 
Wat is Uncle Frankle?
Uncle Frankle is een energieke indie-rock band uit Utrecht.
 
Hoe is het allemaal begonnen?
Ik ben met onze zanger Bengt begonnen op school tijdens de muzieklessen. Toen hadden we nog een andere drummer en bassist. We vonden het eigenlijk erg leuk en kregen positieve reacties van mensen en zo zijn we verder gegaan. De toenmalige bassist en drummer waren niet zo ambitieus als Bengt en ik waren, dus hebben we nieuwe bandleden gezocht.
We hebben al heel veel opgetreden, onlangs onze debuut ep opgenomen en nu doen we dus ook mee met Popronde.
 
En de bandnaam?
De bandnaam heb ik eens verzonnen toen we net begonnen waren. Het heeft geen verdere betekenis, maar het rijmt en we vonden het wel orgineel dus hadden we hiervoor gekozen.
 
Waar haal je de inspiratie voor nieuwe songs vandaan?
Uit verschillende dingen. Nieuwe muziek luisteren inspireert, maar bepaalde gebeurtenissen in het leven kunnen bijvoorbeeld ook inspireren. Meestal hebben we een bepaald concept in ons hoofd en dat gaan we dat uitwerken tot er nummers uitvloeien. Geen voorbeelden van bands die jullie inspireren? Ik zou niet één band kunnen noemen die ons voorbeeld is. We luisteren veel muziek en verschillende bands zijn inspiratie voor ons.
 
Ik las dat jullie nog een drummer zoeken, stopt de huidige ermee?
Klopt, we zijn nu hard opzoek naar een vervanger. Helaas heeft onze drummer Nicolaas toch besloten andere dingen te gaan doen en hij kan dit helaas niet combineren met de band. Hij blijft voorlopig wel gewoon bij ons drummen. Mensen die interesse hebben om bij ons te gaan drummen kunnen een mailtje met hun motivatie sturen naar unclefrankle.music@gmail.com .
 
Wat kan de Popronde voor je opleveren?
Popronde is een hele mooie opstart voor bands. Je krijgt veel aandacht en speelt op plekken waar je gewoonlijk niet zo snel zou spelen. Ook leer je er heel veel van.
 
Waarom moet het Popronde publiek zeker naar café Dinges om jullie te horen?
Omdat we van ieder optreden een feest maken. Je zult je zeker geen minuut vervelen omdat we altijd een energieke show geven.
 
 
PopRonde Middelburg 5 november 22.00 uur,
café Dinges, Vlasmarkt
 
PopRonde en 3VOOR12/zeeland geven cd's weg, mail naam en adres naar popronde@3voor12zeeland.nl en maak kans op een PopRonde cd.