Popronde Middelburg: ReBelle

Een Haagse meidenband komt 5 november naar Middelburg om te laten zien wat ze in huis hebben

Tekst: Marije Albach Foto's: Tom Roelofs ,

Dit jaar doet de Popronde Middelburg weer aan. Op 5 november zullen er weer allerlei bands te bezichtigen zijn door heel de stad. Hoogste tijd om alvast wat meer te weten te komen over deze editie van de Popronde, 3VOOR12/Zeeland interviewde ReBelle, een van de deelnemende bands.

Een Haagse meidenband komt 5 november naar Middelburg om te laten zien wat ze in huis hebben

Ook ReBelle is uitgekozen voor Popronde 2009. Dit pop/rock trio, afkomstig uit Den Haag, speelt komende tijd door heel Nederland. Ook in Middelburg hebben ze een optreden gepland staan, in café Seventy Seven.
 
Laura, Linda en Janneke weten hoe ze muziek moeten maken en doen dit dan ook met volle overgave. Omdat ze ook veel buiten Den Haag op willen treden kozen ze er voor om mee te doen aan de Popronde en werden uitgekozen! Ik interviewde Linda om wat meer te weten te komen over ReBelle.
 
Hoe is ReBelle ontstaan?
Laura Nijhuis (gitaar en zang) en Linda van Leeuwen (drums en backing vocals) speelden al een tijdje samen in het bandje Mellow Yellow. De naam werd eerst veranderd in ReBelle, maar twee meiden uit het oude Mellow Yellow hebben ReBelle verlaten. Laura en Linda bleven samen met Janneke (bas en backing vocals), de zus van Laura over. Ze zien zichzelf een beetje als een voortvloeisel uit de Den Haagse muziekscène.

Wat hebben jullie te bieden?
ReBelle is een powerpoprock-trio dat echte, sterke liedjes maakt, in rockvorm met een ruig randje. We doen veel met driestemmige zang. Het is af en toe een beetje donkere, melancholische muziek. We proberen met onze shows en liedjes het vooroordeel over ‘meisjesbands’ te doorbreken; We zijn allemaal professionele muzikanten en dat laten we in onze liedjes ook horen.

Met welke bands kunnen we jullie vergelijken?

Onze inspiratie komt van bands als K’s Choice, Skunk Anansie, Snow Patrol, Foo Fighters en Krezip.

Wat kan de Poprond voor jullie opleveren?
We hebben al een groot deel van de Poprond op zitten, het is echt gaaf hoe veel andere steden buiten Den Haag je ziet als je in dit circuit beland bent. Verder hopen we dat we dankzij de Popronde veel meer naamsbekendheid krijgen. Het leuke aan het publiek van de Popronde is dat ze ook écht naar je muziek luisteren, dat vind ik te gek om te zien!

Waarom moet het Popronde publiek zeker naar Middelburg komen om jullie te zien?
Omdat ze dan voor het eerst een echt goede meidenband zien! We proberen in onze shows te laten zien dat het vooroordeel over meisjesbands niet altijd op gaat. Als ze komen krijgen jullie een toffe energieke band te zien die weet hoe ze muziek moeten maken!

Bij Popronde Arnhem werd ReBelle goed ontvangen, lees de recensie hier.
 
PopRonde Middelburg 5 november 23.00 uur,
café Sevent Seven, Markt
 
PopRonde en 3VOOR12/zeeland geven cd's weg, mail naam en adres naar popronde@3voor12zeeland.nl en maak kans op een PopRonde cd.