Jailhouse rock van The Hollow Men

Optreden in gevangenis van Mechelen

Tekst: Andre Joosse Foto's: Mathijs van IJsseldijk ,

Een niet alledaags podium voor een rock-gig: de zaal van de gevangenis in het Vlaamse Mechelen. De Goese band the Hollow Men mocht daar een optreden verzorgen voor 50 gedetineerden en enkele bewakers.

Optreden in gevangenis van Mechelen

Een niet alledaags podium voor een rock-gig: de zaal van de gevangenis in het Vlaamse Mechelen. De Goese band the Hollow Men mocht daar een optreden verzorgen voor 50 gedetineerden en enkele bewakers. We vroegen gitarist Robbert naar zijn ervaring: “het blijft apart zo een optreden, maar we zijn ook al eens in de gevangenis van Antwerpen geweest voor een optreden, dus het was niet helemaal nieuw”. Uiteraard is er in een gevangenis geen plaats voor springen en dansen “de gedetineerden moeten blijven zitten” geluidsman mathijs vult aan “ze kunnen wel zo naar het toilet bijvoorbeeld, dus zo heel streng was het ook weer niet, dat was in Antwerpen wel anders”.
 
Robbert vervolgd: “Alleen het binnenkomen was een hele klus, er was een soort sluis met twee poorten voor je echt binnen was.”
 
Het optreden werd goed ontvangen, “Na elk nummer was er applaus en fluiten, dus stemming was opper best” aldus Mathijs, “ze hadden zin in de band, voornamelijk de solo's van Remco vonden ze te gek.” Robbert: “bij elke stilte of elke keer als iemand we wat wilden vertellen aan het publiek werd er geschreeuwd dat we verder moesten spelen.”
 
De Mechelse gevangenis heeft wekelijks activiteiten, elke maand speelt er een bandje in de inrichting. Voor The Hollow Men een aparte ervaring, voor de gedetineerden een geslaagde middag.
 
Om the Hollow Men live te zien zonder illegale praktijken en rechtzaken is de band de volgende data te zien:
 
06-11-2009: Café de Vrijbuiter in Goes met Backlash
14-11-2009: De Piek in Vlissingen met Starfucker (BE)
20-11-2009: Bar American in Middelburg met Backlash & Tellurion
29-11-2009: Baroeg in Rotterdam met The Atomic Bitchwax (US)