Anders nog iets? Sickboy en Di Stefano in de Spot

Ondanks de stevige electro op hoog niveau lukt het nog steeds niet om de zaal vol te krijgen

Tekst: Harrie Verveer Foto's: Niels Davidse ,

Afgelopen Zaterdag was het tijd voor de vierde editie van 'Anders nog iets?'. Dit keer stonden Sickboy en Di Stefano op het programma, dus onvermijdelijk een geslaagde electro avond in de Spot!

Ondanks de stevige electro op hoog niveau lukt het nog steeds niet om de zaal vol te krijgen

Wederom een avondje 'Anders nog iets?' in de spot. Het is inmiddels de vierde editie van dit electrofeest en het belooft een geweldige avond te worden als we kijken wie er draait. Di Stefano, bekend van o.a. de 'Vleez noch viz' feesten, weet over het algemeen de zaal wel aan het dansen te krijgen, en dj Sickboy is een van de grootste namen die de Nederlandse electro scene kent. De vorige keren vielen de bezoekersaantallen nogal tegen, maar met deze namen zal de Spot dit keer toch wel propvol zitten?

Als we binnenkomen begint Di Stefano net met draaien. Het is nog rustig, maar het is tenslotte ook nog vroeg. Het geluid staat nog zacht, het is redelijk licht in de zaal. De bezoekers die er al wel zijn zitten aan een tafeltje een biertje te drinken of staan in een groepje met elkaar te praten. Het heeft meer iets weg van een café dan van een electro feest. Na een uur komt hier verandering in en gaat het volume omhoog. Sommige bezoekers proberen wat danspasjes uit op de stevige platen die Di Stefano ze voorschotelt, maar ze gaan al snel weer terug zitten om verder te gaan met hun gesprek als de climax weer voorbij is. Als ik om me heen kijk lijkt het alsof mensen wel willen dansen maar  niet goed durven. Misschien zou het helpen als het donkerder zou zijn en er meer rook op de dansvloer zou hangen, mensen dansen tenslotte sneller als ze niet het gevoel hebben dat ze constant bekeken worden door de inmiddels ca. 40 andere bezoekers.

Tegen het einde van de set staat dan toch vrijwel iedereen op de dansvloer. Opvallend is wel dat het bezoekersaantal alleen maar af lijkt te nemen, maar de mensen die er nog zijn staan nu in ieder geval wel vrijwel allemaal te dansen.

Als dj Sickboy zijn set begint met een stevig up-tempo nummer komen ook de laatste mensen van hun stoel af. Waar Di Stefano probeerde rustigere stukken en climaxen met elkaar af te wisselen laat Sickboy van het begin tot het einde vrijwel alleen maar stevige electro klinken, zonder rustpunten en zonder concessies. Het publiek lijkt het te waarderen want gedurende de hele set wordt er fanatiek gedanst en gefeest, en iedereen gaat uit zijn dak als de remixes van bekende nummers van o.a. House of Pain, Fake Blood en The Prodigy voorbij komen. Het licht gaat aan, en Sickboy laat iedereen in euforische stemming achter.

De muziek was perfect, de zaal was prima en het podium zag er cool uit. In feite was alles dik in orde en de bezoekers die er waren hadden het zichtbaar erg naar hun zin. Er waren echter nog maar 15 bezoekers toen het licht aan ging en dat is onbegrijpelijk bij dj's van dit kaliber. Misschien had er meer aandacht gegeven moeten worden aan promotie o.i.d., want aan de muziek lag het in ieder geval zeker niet!