2nd influenZ begint nieuw seizoen 2nd influenZ begint nieuw seizoen

Acts kunnen zich nog inschrijven

, Tekst: Andre Joosse

2nd influenZ begint nieuw seizoen

Acts kunnen zich nog inschrijven

Tekst: Andre Joosse ,

2nd influenZ is een open podium voor beginnende bands en opkomend talent, de voorrondes beginnen binnenkort. De organisatie zoekt nog bands... 3VOOR12/Zeeland interviewde Elvira Hoogstrate van de organisatie.

Acts kunnen zich nog inschrijven

2nd influenZ is een open podium voor beginnende bands en opkomend talent, de organisatie is in handen van de jongerenraad van de gemeente Borsele. Binnenkort starten de voorrondes op weg naar een finale met als hoofdprijs een plaats op het podium van Klomppop, de winnaar mag spelen op koninginnenach in ’s-Heerenhoek en krijgt een VIP behandeling. We spraken Elvira Hoogstrate van de Jongerenraad Borsele.
 
2nd… vertel
“2nd influenZ is bedoeld om beginnende Zeeuwse muzikanten de mogelijkheid te geven om op te kunnen treden voor publiek”. Maar daarnaast is het project ook bedoeld “om de jongeren uit de gemeente Borsele een leuke avond vol muziek te bezorgen” aldus Elvira.
 
Iedere voorronde bestaat uit 5 optredens?
“Daarvan doen er 4 acts mee aan de competitie en is er elke avond een special act, per voorronde zijn er 2 winnaars, 1 gekozen door het publiek, en 1 gekozen door de jury, dus per voorronde gaan er 2 acts naar de finale.”
 
Acts? Het gaat toch over bandjes?
“We hebben het steeds over acts, we willen uitbreiden en verbreden, en niet alleen rockbands aantrekken, Dj’s, rappers en soloartiesten zijn bijvoorbeeld ook welkom, vandaar het woord acts.”
 
In de jury zit Bert van Leerdam, bekend van Omroep Zeeland maar al jaren op de bres voor het Zeeuwse popgeluid zowel voor de beginnende als ‘oudere’ bands. Bert wordt bijgestaan door Anja van Ast, festival organisator en popkenner.
 
Aanstaande 16 oktober is de eerste voorronde, de voorrondes worden gehouden in popcentrum De Klomp. De entree is 5 euro per persoon (alleen aan de deur) en omdat de wedstrijd op jongeren is gericht rijden gratis bussen vanaf Goes en de dorpen in Borsele. Voor meer info check de website.
 
16 oktober is de eerste voorronde, wat kunnen we verwachten?
“We kunnen alvast melden dat de 16e in ieder geval Dan Musk en After Live gaan optreden, de special act die avond is Misty Basement. We zijn dus nog op zoek naar twee andere acts.” Alle avonden zitten nog niet vol “Er zijn er nog plaatsen vrij op de andere avonden, dus iedereen mag zich nog opgeven.” De enige voorwaarde is dat het een Zeeuwse act is en dat de leeftijd van de artiesten onder de 24 blijft.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland