2 Hobbyisten zoeken andere hobby

Split in opkomende band De Hobbyisten

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Mede-oprichter, bassist, zanger, boeker Virgil Piqué en gitarist Albert de Fretes (Atuz) verlaten de band. Na jaren van trouwe dienst is het tijd voor deze mannen om hun horizon te verbreden en scheiden de wegen...

Split in opkomende band De Hobbyisten

Een gebrek aan groepsgevoel is de reden van de split volgens Virgil en Atuz. "Gebrek aan eensgezindheid is redenen dat we ons niet meer thuis voelen in de band en geen toekomst meer zien in een verdere samenwerking."

Na diverse gesprekken met de overige bandleden gevoerd te hebben, zijn ze tot deze conclusie gekomen. "De overgebleven bandleden gaan nog wel verder. Ze zijn momenteel bezig met het zoeken naar vervanging".

De band groeide het afgelopen jaar in populariteit. Deelname aan het PopAanZee project zorgde ervoor dat de band een prominente plaats op het affiche veroverde van Goes In Concert en Concert At Sea.

Er staan nog twee optredens gepland die de band in de originele bezetting zal doen. De eerste is op 20 oktober aanstaande in het Arsenaaltheater tijdens een besloten feest van de gemeente Vlissingen. Het laatste optreden zal plaats vinden op 20 november, ook in het Arsenaaltheater te Vlissingen. Dit is een optreden voor Jeugdzorg. Eigenlijk is dit ook een besloten feest. In goed overleg met de organisatie kunnen fans, die het laatste optreden van De Hobbyisten in originele formatie niet willen missen, zich tijdig aanmelden door een mail te sturen naar: RJ.GOEDGG@Live.nl Het optreden begint om 17.00 uur.