In het kader van het in kaart brengen van Zeeuwse DJs en producers, zal mademoiselle Noisy elke maand 2 Zeeuwse DJs en/of producers interviewen. Dit keer Go!diva

Eindelijk een interview met een vrouwelijke dj, mijzelf uitgezonderd, zijn ze moeilijk te vinden hier in ons Zeeuwse land. Een keer samen draaien kon natuurlijk niet uitblijven en daarom draaien we binnenkort back2back op het Audio Autopsy feest, 24 December in De Spot in Middelburg.

Wie is Go!diva?
Haar naam is Danielle, is 29 jaar en woont in Koudekerke. Ze is in 2007 begonnen te draaien met vinyl en draait voornamelijk techno.

Hoe kom je aan die mooie naam?
Ik heb 4 namen gehad van mijn ouders (geen doopnamen), een ervan was godiva en dat vond ik wel een mooie naam om te gebruiken als dj naam. Ik ben alleen niet echt een diva, daar ben ik te verlegen voor.

Waarom Techno?
Toen ik 12 jaar was, kreeg ik van mijn vader zakgeld  en daar mocht ik iedere week een plaat van kopen. Ik was een enorme fan van MTV parties, Turn up de bass (Engelse oude breakbeat) enVilla65. Langzamerhand heb ik mijn smaak voor Techno ontwikkeld.
Techno is mijn hoofdstijl. Alles wat ik draai heeft een Techno invloed. Ik waardeer House natuurlijk ook, maar Techno heeft zn voorkeur, door zijn lekkere ritme en de duistere klanken. Techno verveelt ook nooit. Techno moet je leren luisteren om het te kunnen waarderen.

Waarom heb je besloten om te gaan djen?
Ik ben eigenlijk altijd al bezig geweest met muziek. We zijn begonnen muziek te maken met een groepje van vier vrienden en ik spaarde al vinyl.
Ik was altijd bezig met mijn paard en toen mijn paard overleed, had ik ineens zeeën van tijd. Wanneer mijn vriend en zijn vrienden aan het gamen waren, ging ik maar plaatjes draaien.
Op een gegeven moment zei mijn vriend, ik koop een mixer en 2 mengpanelen voor je en dan kan je al het vinyl dat we hebben gespaard inmixen. Vrienden van ons hebben ook allemaal draaitafels staan en elke keer stond ik altijd weer aan de draaitafels, toen heb ik besloten om het ook maar eens te proberen op feestjes.
Vrij snel kon ik redelijk goed platen inmixen, met als gevolg dat ik op privé feestjes ging draaien. Mijn eerste publieke feest was op mijn eigen vrijgezellenfeest op het strand hier in Zeeland. Overdag had ik nog een dj workshop in Breda en s’avonds draaien. Ik herinner me dat ik heel zenuwachtig was. En op mijn eigen bruiloft ben ik zelf achter de draaitafels gaan staan. Ik had voor al de gasten een cd gebrand met 2 mixen erop, minimal en techno en een cd kwam bij een organisator van Lost Key terecht en die zorgde ervoor dat ik twee maandelijks op Lost Key On Tour mocht draaien. Lost Key is een organisatie om jong zeeuws talent in de spotlight te zetten. En daar draai ik nu nog steeds.

Je hebt onlangs meegedaan aan een dj competitie in Club Devo in Goes, georganiseerd door Dance & Art, wat was jou ervaring?
Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen. Er waren meer dan 50 inzendingen. Dan is het toch een eer dat je wordt uitgekozen. Ik heb toen een mix gemaakt van Extrawelt tot aan Tommie de Clerque. Ik was de enige dj die met vinyl draaide. En de enige die techno draaide. Het was een hele leuke ervaring, alleen jammer dat als je evenveel punten scoort als de winnaar dat je toch niet mag draaien op het strandfeest, maar toch leuk dat als je nog maar net bezig bent, dat je zo hoog komt.

Wat is jouw leukste dj ervaring?
Na mijn eerste Lost Key optreden, was mijn optreden voor Groove To Chill ook een goede ervaring, omdat dat mijn eerste festival optreden was. De afterparty van Groove To Chill was ook een geweldige ervaring. Iedereen ging uit zijn dak.

Wie zijn jouw favoriete producers?
Extrawelt en Popof.

Vertel eens, je produceert ook, hoe gaat dat bij jou?
Ik ben op mn 15e begonnen met gabber te maken met een aantal vrienden. Ik ben geen computer fan, maar toen kwam ik een programma tegen op Playstation en daar kon je van alles mee doen om muziek te programmeren, zelfs samples inladen en toen ben ik op mijn eigen houtje daarmee verder gegaan. Uiteindelijk ben ik met Ableton gaan produceren.
Ik ben momenteel op zoek naar geschikte labels om mijn muziek uit te brengen. Er hebben  onlangs al verschillende labels contact met mij gezocht die geïnteresseerd zijn in mijn muziek.

Met wie kan je jouw muziek vergelijken?
Ik ben geïnspireerd door Popof en Umek, maar om mezelf daarmee te vergelijken, dat gaat te ver. Je probeert natuurlijk muziek te maken naar je eigen smaak en waar je van houdt, maar soms komt er iets heel anders uit.

Binnenkort sta je met mij B2B op het podium voor Audio Autopsy in de Spot Middelburg, wat verwacht je van Audio Autopsy avond?
Een hoop goede muziek net als de voorgaande Audio Autopsy en ik hoop deze keer weer op een goede live show. En ik vind het natuurlijk geweldig om samen met jou daar te mogen draaien.

Waar zou je nog het liefst willen draaien?
Awakenings

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?
Heel veel optreden en heel veel goede nummers maken.

Voor mixes, boekingen en agenda van Go!diva check:

http://soundcloud.com/go-diva

http://www.myspace.com/djgodiv