Zeven Zeeuwse bands en een uit Amsterdam afkomstige "Afrikaanse" band waren de line-up van Poppodium Goes. Het publiek koos helaas massaal voor een plekje op het terras in plaats van voor het podium.

Al om kwart over vier speelt de eerste band op het podium van Poppodium Goes. Het zonnetje schijnt, het is vrijdagmiddag, wat kan je nog meer wensen dan een gratis festival met leuke bandjes? Juist, een fris biertje. Helaas is er door de organisatie niet voorzien in eten en drinken, de terrassen zitten dus vol en de plaats voor het podium blijft leeg.

Alleen According To You en De Hobbyisten krijgen een groep fans voor het podium. Maar als na hun sets dj Ricky Rivaro weer overneemt loopt de markt weer leeg.

De 10-koppige afro fusion band, hoofdact Zuluwannsago krijgt ook de markt niet vol. Deze band is geprogrammeerd in het kader van het Goes Afrikajaar. Op de flyer staat dan ook "speciaal uit Afrika", wel jammer dat het hier gaat om een Amsterdamse band. De oorspronkelijk uit Ghana komende bandleider Yusuf Nuweku krijgt maar enkelen aan het dansen en zo wordt het festval even rustig afgesloten als het begon.

Volgend jaar hoop ik weer verslag te doen van dit festivalletje, maar dan liever vanaf een kleinere en intiemere markt waar er in Goes genoeg van te vinden zijn.

De foto's: