Explorockje, een festival door en voor scouts. Dit jaar was het festival voor het eerst ook toegankelijk voor niet-scouting leden. Wij gingen een kijkje nemen op de festivalweide.

Een festival door en voor scouts, Explorockje, viert alweer zijn vierde editie. Voor het eerst zijn ook niet-scouts welkom op het festivalletje net buiten Zierikzee.

Het terrein ziet er netjes en praktisch ingericht uit. Naast het podium en het bier- en eettentje is er een camping waar de bezoekers kunnen blijven slapen. Dat dit nodig is blijkt al snel, de biertent draait op volle toeren. Helaas is de bierliefhebber dan ook in grotere getale aanwezig dan de muziekliefhebber. De aandacht voor openers Zink en Side Walk Stone is dan ook gering.

De band Zaniac viert hun1-jarig bestaan en trakteert het publiek op snoep. Dit smaakt uitstekend met een biertje en het snoepzakje is dan ook snel leeg. Muzikaal zit het allemaal netjes in elkaar, binnenkort komt er een ep uit, we zijn erg benieuwd!

Het inmiddels grotendeels dronken publiek komt pas los als de Willies het podium betreden. De feestband is ooit begonnen als schoolband van een middelbare school in Goes. Met blues en rock-’n-roll covers wordt het publiek uitstekend vermaakt.

Hoogtepunt van Explorockje blijken de nederpunkers van Nou En. De bandleden nemen het allemaal niet zo serieus en tussen de nummers door ontpoppen zanger Bas en gitarist Emiel zich als echte cabaretiers. Het publiek schreeuwt om meer en springt er op los. Tijdens het hitje Gothic Meisje wordt er spontaan een achtergrondkoor gevormd door drie meisjes uit het publiek, het blijkt tijd om het Gothic Meisje om te dopen tot Emo Meisje.

Als afsluitende act staat dj Sandstorm op. Subtiel worden pop, rock en dancenummers vloeiend aan elkaar gemixt. De alcohol heeft echter zijn tol geëist en het publiek is niet meer voor het podium te vinden. Jammer want de set van Sandstorm is een goede afsluiter van het festival.

Explorockje is en festival wat met een betere pr zeker kan uitgroeien tot een goed festival, organisatie en locatie zijn goed, het mist alleen nog aan bezoekers die voor de muziek komen en het bier als prettige bijzaak zien.