Jiggy in de Spot brengt een volle avond: veel publiek, vette beats, een relaxte sfeer en goeie jumps. In het voorprogramma zien en horen we rapper, hiphopper “ Ill Proceeja”, bekend van Line104 en Ill Productionz.

En dat gaat Middelburg: mee met Jiggy Djé!! In een héél respectabel groot publiek van zo’n 250 jongeren, houdt menig fan het mobieltje omhoog om dit duidelijk favoriete nummer vast te leggen!

In het voorprogramma zien en horen we rapper, hiphopper “ Ill Proceeja”, bekend van Line104 en Ill Productionz. Hij bepaalt de stemming met een one-man show om de boel los te krijgen. Het zijn vlugge teksten ondersteund door een wat rauw bass-beatgeluid. 

Vincent Patty, Nederlandse rapper, master of ceremonies, met zijn roots in Rotterdam, brengt zijn boodschap natuurlijk óók op beat: ook in Middelburg zijn swingende nummers te horen van zijn debuutalbum Noahs Ark (2006) en het tweede solo album (2009), de Ark de Triomph. Het is hiphop van Nederlandse bodem, met veel ‘Nederlandse’ inhoud: druggebruik, materialisme, maatschappijkritiek en natuurlijk een hoge dosis zelfliefde en chicks “als ik het ijs breek wanneer ik je chick in de sneeuw bal, als André Rieu, als ik over je heen wals” en onverschilligheid “Dus lees of zie ik iets negatiefs. Dat mij betreft, heb ik zoiets van, ik weet van niets. Wat mij betreft, fuck off.” Maar gelukkig ontbreekt ook de liefde niet in het hart van de romantisch rappende Djé, waardoor hij aanraakbaar is, in plaats van petje-cool-onkwetsbaar: “Soms kijk ik naar de sterren. Hoop ik dat er 1 gaat vallen. Maar hoop is waardeloos. Want ze vallen geen van allen. En dan weet ik diep van binnen. Het zal er nooit van komen. 1 ding weet ik zeker.. Je bent het meisje van m’n dromen.”

Jiggy in de Spot brengt een volle avond: veel publiek, vette beats, een relaxte sfeer en goeie jumps, zeker op het laatste nummer met stevig hardcore karakter wordt de avond volwaardig afgesloten.

Jiggy Djé (foto: Jan vanden Berg)