De in Kapelle opgegroeide Sander Verhaar, beter bekend als DJ Sandstorm maakt dit jaar voor de 10e keer een 3FM jaarmix. We spraken met de dj over zijn komende jaarmix.

Donderdag 31 december: 20:00 - 21:00 uur, 3FM

De in Kapelle opgegroeide Sander Verhaar, beter bekend als DJ Sandstorm maakt dit jaar voor de 10e keer een 3FM jaarmix.
 
In de 3FM jaarmix van DJ Sandstorm zijn ook dit jaar weer meer dan 90 platen verwerkt. “Het is elk jaar weer een erg leuke uitdaging: een aantal weken achter elkaar van ’s ochtends tot ’s avonds zitten mixen met als eindresultaat een vloeiende mix van een uur met verschillende muziekstijlen.”
 
Het maken van de mix is altijd een heel proces volgens Sander “Door het jaar heen verzamel je de muziek. Dan ga ik eind november zitten en checken wat ik allemaal heb en nog moet hebben en ga ik een definitieve lijst maken. In de eerste week van december start ik met mixen. Meestal zo'n 2 weken elke dag. Alles bij elkaar tussen de 75 en 100 uur!”
 
Over het selecteren van de muziek zegt hij: “het is een combinatie van wat er dit jaar op de 3FM playlist stond met daarnaast natuurlijk wat persoonlijke favorieten. En soms valt een plaat af omdat hij niet goed mixbaar is.
 
10 jaar jaarmixen, het verveelt nog steeds niet blijkbaar? “Ik vind het erg tof dat ik dit nu al weer 10 jaar lang doe en dat ik merk dat veel luisteraars er ook naar uitkijken. Het is inmiddels een traditie geworden.”
 
Naast de jaarlijkse 3FM jaarmix is Sander elke vrijdagavond op 3FM te horen met zijn ‘Operation DJ Sandstorm’ mash-mixen in het programma Ekstra Weekend met Gerard Ekdom en Michiel Veenstra.
 
 
 
3FM Jaarmix 2009 door DJ Sandstorm
Datum: donderdag 31 december
Tijd: 20:00 - 21:00 uur, 3FM