Tiny Vipers onder het gras in Middelburg Tiny Vipers onder het gras in Middelburg

Adder en spin zoeken samenwerking

, Tekst: Justin Faase

Tiny Vipers onder het gras in Middelburg

Adder en spin zoeken samenwerking

Tekst: Justin Faase ,

Het Amerikaanse Tiny Vipers brengt tijdens de Europese tournee ook een bezoek aan de Zeeuwse hoofdstad. Opnieuw een unieke mogelijkheid om een wereldwijd gewaardeerde artiest uit het folk genre in Middelburg te aanschouwen.

Adder en spin zoeken samenwerking

Slangen en spinnen lijken in uiterlijk tegenstrijdige wezens, met het onderscheid in ledematen als meest in het oogspringende verschil. Toch zoeken ze elkaar ook op, en wel op maandag 31 augustus in Middelburg. Speciaalzaak in cd’s en lp’s de Spin is op die dag toneel van een intiem instore optreden van de uit Seattle afkomstige Tiny Vipers.

Tiny Vipers is geen meervoud, maar alleen Jesy Fortino, die twee jaar geleden haar debuutalbum uitbracht op het welbekende platenlabel Sub Pop (Nirvana, Fleet Foxes, The Shins). In juli van dit jaar zag het tweede album het daglicht, Life On Earth, welke nu in Europa wordt gepromoot. Die tour voert haar naast de bekende plekken tevens naar kleine stemmige locaties. Dat past perfect bij haar rustieke akoestische folk en fragiele stem.

De kleine adder kent natuurlijk ook venijn. De muziek van Tiny Vipers is donker en droevig. Het zwaar beladen Life On Earth gaat over het vinden en verliezen van liefde en de veranderlijkheid van het leven op aarde en de onthaasting die daarbij zo gewenst is. Leven op aarde is zowel een vloek als een geschenk, zoals het platenlabel het stelt. De muziek van Tiny Vipers is evenwel vooral een geschenk. Op papier is de minimalistische aanpak misschien saai, maar eenmaal spelend betovert zij de luisteraars met haar mystieke klanken, alsof ze zelf de slangenbezweerder is.

De slang en de spin staan beide symbool voor gevaar, giftigheid en boosheid. Maar behalve een lichte spanning zal er maandag vooral lieflijke en mooie muziek weerklinken in Middelburg. Het optreden vindt plaats om vier uur in de middag aan het Damplein 48 in Middelburg en is gratis toegankelijk, voor zover de ruimte dat toelaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland