SENA Performers POPnl Award 2009 SENA Performers POPnl Award 2009

Jay Minor and The Early Birds in de Melkweg

, Tekst en foto's: Andre Joosse

SENA Performers POPnl Award 2009

Jay Minor and The Early Birds in de Melkweg

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Jay Minor en band mochten hun kunnen laten zien op het grote podium van de Melkweg. Aan de hand van het aantal boekingen door programmeurs werd er een winnaar gekozen.

Jay Minor and The Early Birds in de Melkweg

Aan het eind van de middag verzamelen zich een groep fans en familie van Jay Minor and The Early Birds op het station van Goes voor een busreis naar Amsterdam. In de Melkweg wordt vandaag de finale van de SENA Performers POPnl Award gehouden.
 
In de Melkweg krijgen alle bands 20 minuten de tijd om de aanwezige podium programmeurs te overtuigen van hun kunnen. De band die de meeste optredens binnenhaalt is ook de winnaar. De 13 bands spelen veel verschillende stijlen en het wordt dan ook een veelzijdige avond.
 
Jay Minor en band bijten de spits af in de vroege avond. Tijdens het eerste nummer kost het nog even moeite om de intimiteit van de nummers over te brengen op de grote zaal, maar al snel staat de zaal aandachtig te luisteren. Bij het slotnummer, het gevoelige “Don’t Fall In Love” wordt er door de bandleden tissues het publiek in gegooid om eventueel opkomende huilbuien binnen de perken te houden. Tranen zijn er gelukkig niet, wel is er een groot applaus voor de jonge Zeeuwen.
 
Net na middernacht is er de uitslag van de jury. Samen met twee andere bands is Jay Minor op de zevende plaats geëindigd met 1 geboekt optreden. Tien van de dertien bands zijn voor één of meer optredens geboekt. Winnaars zijn de Amsterdammers van The Tunes. The Tunes gaat als winnaar niet alleen naar huis met een tour van twaalf optredens door heel Nederland, maar wint ook een extra prijzenpakket met een interview en live optreden bij Kink FM, tourposters, bandshirts en een interview in FRET.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland