Rockfestival Survivorsland Rockfestival Survivorsland

Feest van de herkenning in 't Schuttershof

, Tekst: Andre Joosse Foto's: Richard van Belzen

Rockfestival Survivorsland

Feest van de herkenning in 't Schuttershof

Tekst: Andre Joosse Foto's: Richard van Belzen ,

Een rockfestival voor het goede doel. Met als line-up klassiekers als Mamilla en The Juke Joints en de upcoming bands Central en The Hype.

Feest van de herkenning in 't Schuttershof

Al om 4 uur is café ’t Schuttershof al goed gevuld met publiek. De lange haren, leren broeken en zwarte bandshirts beloven dat het een stevige rockdag gaat worden.
 
Het Survivorsland festival is een initiatief van ‘t Schuttershof in samenwerking met de stichting Survivorsland. De opbrengst gaat dan ook volledig naar deze stichting die weer zorgt voor een betere research naar de ziekte kanker.
 
Voor de gelegenheid was er gekozen om de bands zo veel mogelijk covers te laten spelen om het een groot feest van de herkenning te maken.
 
De dag wordt geopend door de Zeeuwse rockers van Mamilla. De band speelt klassieker na klassieker op een niveau dat de originele vertolkers alleen maar jaloers kan maken. Mede door het sublieme gitaarspel van Rick de Visser wordt het publiek getrakteerd op een super optreden. Het is niet voor niets dat de band voorprogramma’s verzorgde voor Uriah Heep en Wishbone Ash.
 
Van de tweede band nog meer klassiekers, maar dan door de Zeeuwse klassieker zelf: The Juke Joints. Al 25 jaar staan de mannen aan de top van de nationale blues scène en ook vandaag wordt weer bewezen dat ze het nog steeds kunnen. Voor wie denkt dat je ook te oud kan zijn voor de bluesrock wordt al snel het tegendeel bewezen; een echtpaar van ver boven de pensioensgerechtigde leeftijd danst vrolijk mee met de jongeren.
 
Ook staan er twee jonge bands op het podium. Central is de band rond de Middelburgse zangeres Romy Uitdehaag. Voor de gelegenheid spelen ook zij veel covers. Helaas, want de paar eigen nummers zijn meer dan de moeite waard, sterke stevige rocknummers in de stijl van Skunk Anansie. De schitterende stem en looks van frontzangers Romy samen met de gedreven andere bandleden maken dat de Central staat als een huis. Het publiek eist dan ook een toegift na hun laatste nummer. Aanstaande 4 september staat de band op het nazomerfestival, dan met eigen werk.
 
Enkele weken geleden speelden The Hype Zierikzee al plat, ook vanavond is het in Middelburg weer feest met hun mix van jaren 60 en 90 Britrock. Naast de vele eigen nummers komen ook de nodige covers voorbij als eerbetoon aan bands als The Kinks en The Beatles. De gitaren vliegen over het podium en het Hammond orgel wordt al springend vanaf de boxen bespeeld. Hun optreden is een martelgang voor de instrumenten, maar zeker niet voor het gehoor.
 
ROLR ofwel Raiders Of The Lost Rock zijn een rock coverband en spelen alles van AC/DC tot ZZ top. Op dit latere tijdstip kan dit alleen maar garant staan voor een groot rockfeest. Samen met poprockband Nuff Said vormen zij de afsluiter van een succesvol Survivorsland festival.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland