Peerock Colijnsplaat

DeWolff verbreekt generatiekloof, Nikki voldoet niet aan verwachting

Tekst: Andre Joosse, Foto's: Mathijs van IJsseldijk ,

De twee hoofdacts van het Peerock festival in Colijnsplaat waren DeWolff en Nikkie. De jonge gasten van DeWolff liet jong en oud versteld staan met hun jaren 60 rock. Nikkie was slecht bij stem en stelde teleur.

DeWolff verbreekt generatiekloof, Nikki voldoet niet aan verwachting

Peerock, het jaarlijkse dorpsfestival in Colijnsplaat is dit jaar toe aan een verjongingskuur, hiervoor heeft de organisatie de assistentie van de jongerenraad van Noord-Beveland  gevraagd. Dit resulteerde in een programmering met voor ieder wat wils. Het festivalterrein is dan ook al vroeg vol met dorpelingen van alle leeftijden.
 
Na de opening door de plaatselijke brassband is het aan Jack Flash om het publiek op te warmen voor een muzikale avond met hun covers van de bekende rock klassiekers. Tijdens Smoke On The Water wordt de band bijgestaan door DeWolff die bezig is met de soundcheck op het hoofdpodium.
 
Het Peerock festival trekt vooral lokaal publiek van alle leeftijden, veel wensen en smaken dus. Toch lukt het vanavond om de generatiekloven te verbreken door het programmeren van DeWolff. Twee jaar geleden wordt DeWolff opgericht door twee broers Pablo en Luka uit Geleen, met vriend Robin op toetsen was de band compleet. Hun muziek is gebaseerd op de oude rock uit de jaren 60 en 70. Bandnamen als Deep Purple, Led Zeppelin en de oude Pink Floyd zijn niet de minste vergelijkingen, maar kunnen terecht genoemd worden. De soms wel erg lange nummers vervelen niet, gitaar- en drumsolo’s en improvisaties op het Hammond orgel worden netjes afgewisseld en bewijzen dat de jonge bandleden hun instrumenten volledig beheersen. Na hun slotnummer van bijna 20 minuten applaudisseren de oude rockers vol respect en staat de jongste generatie met pen en papier handtekeningen te vragen.
 
Na een optreden van Rowen Heze coverband Bestel Me is het podium voor Nikki. De winnares van Idols 2008 treed op met liveband. Met twee hitsingles op zak en een nieuw album in de winkel zijn de verwachtingen hoog. Er wordt alleen niet aan de verwachting voldaan. Nikki is erg slecht bij stem, de heze en schorre stem wordt met de minuut minder totdat bij het laatste nummer er helemaal geen geluid meer uit haar komt. Ook de band kan niet overtuigen, muzikaal is er weinig aan te merken, maar een ieder doet gewoon zijn ding en er is weinig tot geen contact met het publiek.
Het optreden van ruim een uur is naast haar bekende hits bijna uitsluitend door haar Idols covers gevuld. Met nummers van U2, Gnarls Barkley en Michael Jackson wordt het optreden opgevuld. Erg jammer, want een coverband is voor heel wat minder geld te boeken.
Bij Oasis’ Wonderwall wordt er luid meegezongen door het publiek, zo kan ze haar eigen stem wat rust geven. Een goede reden het nummer nog eens in te zetten zodat backstage de keel wat gesmeerd kan worden voor het slotnummer Don’t Bring Me Down. Helaas heeft het smeren niet geholpen en komt de tekst er maar in flarden uit.
 
Peerock is vooral een gezellig familiefestival wat door bands als DeWolff de status van dorpsfeest kan ontgroeien. Maar bij een dorpsfeest hoort het meezingen met klassiekers, laten we daarom hopen dat Peerock zo doorgaat. Wij zijn er volgend jaar in ieder geval weer bij!