L&D brengt zomerse, latin vibe naar de Zeeuwse kust

Natural High in Beachclub Carrousel te Groede

Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: Rene Kauwenbergh ,

Gisteren vond voor de 2e keer deze zomer Natural High plaats in strandpaviljoen Carrousel te Groede. Natural High staat voor een beachparty met housemuziek opgezet door twee enthousiaste Zeeuws-Vlamingen: DJ Lance & DJ Donny. Voordat het strandfeest losbarstte, had ik een gesprek met één van de organisatoren, Johan a.k.a. DJ Donny.

Natural High in Beachclub Carrousel te Groede

Zes jaar geleden zag Natural High het levenslicht en sindsdien zijn er elke zomer 2 strandfeesten in beachclub Carrousel bij Groede. Met uitzondering van vorig jaar, toen werden er 3 feesten georganiseerd vanwege het 5-jarig jubileum.

Trots vertelt Johan a.k.a DJ Donny hoe hij en Niels a.k.a DJ Lance tot dit succesvolle concept zijn gekomen. Als liefhebbers van housemuziek gingen ze houseparty’s af in o.a. Antwerpen, Gent, Rotterdam en Amsterdam. In de zomermaanden brachten ze hun tijd door aan de Noord-Hollandse kust waar strandfeesten werden georganiseerd. Toen ontstond het idee om in plaats van houseparty’s te bezoeken, deze zelf te organiseren aan de Zeeuwse kust. Want laten we eerlijk zijn, op een enkele discotheek na, is er weinig te doen voor jongeren in Zeeuws-Vlaanderen. Deze sympathieke DJ’s brengen daar sinds 6 jaar een beetje verandering in met hun jaarlijks terugkerende, drukbezochte beachparty’s.

De reden waarom er zoveel jongeren uit geheel Zeeuws-Vlaanderen, België en zelfs van “de overkant” naar hun feesten komen, is volgens Johan omdat ze voor een headliner zorgen en voor een live act. Daarnaast zorgen ze voor een lokale DJ en draaien ze zelf ook nog. Zeker de live act zorgt voor net dat beetje extra. Het publiek is gewend om een DJ te zien draaien, maar het toevoegen van een live act zorgt voor veel positieve reacties onder het publiek, aldus Johan.

DJ Mitch Lazy bijt het spits vanavond af. Het nadeel van dit soort party’s is dat het laat op gang komt. Er is nog weinig volk op de been en er wordt nog niet gedanst.
Oded Nir zorgt met zijn basgitaar de gehele avond voor de live muziek. Geboren in Tel Aviv, maar woonachtig in Amsterdam, produceert hij een geheel eigen stijl, te omschrijven als loungeachtig en funky. Voordat de headliner, Cleon Macnack begint, draait Lance nog wat plaatjes aan elkaar. Hij weet al wat handjes in de lucht te krijgen en een klein publiek staat te dansen. Het feest komt pas echt los als Cleon Macnack begint te draaien. Het is dan al na énen. Funk, latin en opzwepende beats zijn kenmerkend voor zijn stijl. Lekkere, dansbare housemuziek dus. Gelukkig duurt het feest nog tot 4 uur.

Zeeuws-Vlaanderen wordt toch een beetje gezien als een vergrijzend gebied waar weinig te doen is voor jongeren en dat is jammer. Maar de strandfeesten van L&D zijn een gat in de markt. L&D zijn wellicht een goed voorbeeld voor andere jongeren in Zeeuws-Vlaanderen met grootse plannen, want soms komen dromen uit.