Hardcore in de Pompe Hardcore in de Pompe

Gezamenlijk het weekend de deur uit beuken!

, Tekst en foto's: Niels Davidse

Hardcore in de Pompe

Gezamenlijk het weekend de deur uit beuken!

Tekst en foto's: Niels Davidse ,

Lomp en hard, dat is in het kort de zondagavond in het Goese café de Pompe geweest. Vijf bands, een afgeladen café en een dosis enthousiasme zorgden voor een geslaagde avond. Zeeland Hardcore leeft, ook al is het een beetje metal.

Gezamenlijk het weekend de deur uit beuken!

Om 16.00 staat de organisatie met het zweet op het hoofd, en niet alleen van de hitte. Hoewel buiten de kermis zijn lawaai over de markt spuwt blijft de zanginstallatie binnen eng stil. Gelukkig is als de eerste band begint het probleem grotendeels verholpen. De zanginstallatie werkt niet optimaal, maar is toch aan de praat te krijgen als Against all Laws [AAL] begint.
Hoewel het geluid wat brak klinkt, zeker op het gebied van de vocals wordt daar weinig van aangetrokken. Men is gekomen voor een feestje, en dat we dat krijgen vanavond wordt al snel duidelijk. AAL speelt en het publiek beweegt, en niet te zachtjes.

Striking Justice speelt als tweede na een korte pauze. Even lijkt het wat rustiger maar al snel breekt de pleuris los en van voor tot achter beweegt het café. Crowdsurfers gaan de trap op omhoog en omdat stagedives niet kan door gebrek aan podium worden er bardives vanaf de bar gemaakt. De zang is opvallend veel cleaner vergeleken met de andere bands en minder op grunts gebaseerd.

21 Gun Salute uit Zaanstad gaat al weer wat meer richting de metal en de mosh, en die laatste wordt dan ook stevig neergelegd. Ook hier is het enthousiasme weer overduidelijk van zowel het publiek als de band. De sfeer die in de Pompe hangt is meer dan oké!

Heyser is een ietwat vreemde eend in de bijt. Deze Fransen spelen duidelijk met plezier en ook hier wordt er weer lomp op los gebeukt in het publiek. Deze band die een mix tussen hardcore en deathmetal speelt spreekt niet iedereen even veel aan en er is iets meer ruimte op de dansvloer. De mensen die het wel tof vonden gebruikten deze ruimte maar al te graag om de mosh er nog wat dikker bovenop te leggen.

Als Skare Tactic begint is er weinig veranderd. Een complete chaos zorgt ervoor dat de gitariste al snel haar heil achter de backline zoekt tijdens het spelen en ook het drumstel moet meerdere keren terug gezet worden na een aanvaring met het publiek. Dat het de band weinig kan deren is af te lezen aan de gezichten. M.J.'s “beat it” komt ook voorbij, en hoewel er hier en daar een moedige poging wordt gedaan blijkt toch dat er hier en daar nog wel wat op de tekst geoefend mag worden.

Hoewel de hele avond de zang bijna niet te horen was kraait hier geen haan naar, het feestje was compleet. Muzikaal misschien niet voor iedereen weggelegd, maar qua sfeer en enthousiasme een show die moeilijk te overtreffen wordt. Hardcore in Zeeland wordt weer tot leven verklaart en reikhalzend kijkt men al uit naar de volgende Hardcore en punkrockshows die er aan komen (bijvoorbeeld  Boemtikfest 2.5 op 11 september 2009; Tech 9, Kill Spectator en Perfect crime in Bar American op 2 oktober; en Antidote, the Real Danger en Scallywags op 6 november).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland