Groove to chill

’s middags chillen, ’s avonds grooven

Tekst: Febe Verelst, Foto’s: Richard van Belzen en Andre Joosse ,

Zonnetje: check, relaxbanken: check, zomers drankje: check, loungemuziekje: check. Om te chillen moest je ’s middags al aanwezig zijn. ’s Avonds kwam de groove en ook het publiek. Een geslaagd feestje in Vlissingen.

’s middags chillen, ’s avonds grooven

Bij aankomst zijn de voetjes al van de vloer. Veel publiek is er nog niet, maar het festivalterrein is opgeleukt met etalage poppen. De benen hiervan hangen – omhuld in panty’s en panterprintjes – in de hekken. De hele entourage zorgt voor een leuk sfeertje. De katrollen, waar je handig je drankje op kunt zetten. De kleurige boeien, die er veel groter uitzien op het droge. De kleurige omastoelen en  -banken om in te chillen. En zo nu en dan vaart er nog een bootje voorbij. 

In de rood met wit gestreepte circustent is Niek al aan het draaien. Deze jongen is met zijn 16 lentes waarschijnlijk de jongste op het hele terrein. Zijn set is wellicht niet erg gewaagd met Crookers, Justice, Daft Punk en John Dahlback. Maar dit zorgt voor een goede opwarmer. Door de herkenbare plaatjes durft het binnenstromende publiek zich al te bewegen.

DoubleRD is ondertussen kind aan huis bij Groove to Chill. Ze genieten zichtbaar en aanstekelijk tijdens hun set. Koen Lebens heeft daarentegen alleen een smile op zijn t-shirt staan. Dit kan ik hem niet kwalijk nemen, na het recente, onverwachte overlijden van zijn muzikale partner Fokko Versloot. De shows in juli heeft hij afgelast, maar hij is weer terug. Hij bleek gelukkig ook nog te kunnen lachen, en verontschuldigde zich voor zijn geconcentreerde blik. De focus werpt zijn vruchten af, dus het zij je vergeven. 

’s Middags genieten de banken nog de meeste belangstelling. Maar wanneer de zon in de Zeeuwse zee zakt, verliezen de zitplaatsen hun populariteit. De paar waarschuwende regendruppels  brengen mogelijk toeristen naar het terrein, maar een Nederlandse regenbui blijft gelukkig uit. De lichtshow is nu ook te aanschouwen en dansen lukt toch altijd het best in de late uurtjes. Waar dj Sarien nog een mix van de Lambada draaide en Qbical een jaren ’50 nummertje liet horen is nu alleen nog sprake van house en minimal.

 

Meer foto's van het 3VOOR12/Zeeland team hier