Energiek optreden van de Supermannen Energiek optreden van de Supermannen

De Supermannen op Cultuurplein Centree in Zierikzee

, redactie Zeeland

Energiek optreden van de Supermannen

De Supermannen op Cultuurplein Centree in Zierikzee

redactie Zeeland ,

De uit Almere/ Amsterdam afkomstige Supermannen wagen zich op het Cultuurpodium van Zierikzee. Op de hoes van hun debut album staat doodgewoon vermeld: 'the best of', dit zorgt voor nieuwsgierigheid..

De Supermannen op Cultuurplein Centree in Zierikzee

Supermannen, de naam wekt de verwachting dat er een stel stoere mannen op het podium gaan verschijnen. Een ietwat valse verwachting, vier jongemannen, die ogen als gewone Hollandse boys betreden het podium.
De uit Almere en Amsterdam afkomstige band bestaat sinds 2001 en speelt Nederlandstalige groovy-rock.

Eerder dit jaar stonden de Supermannen in De Spot in Middelburg, de opkomst was toen ronduit bedroefd. Dit keer is er meer publiek, her en der verspreid op het plein, wacht het publiek rustig af. 
Wanneer de band begint te spelen kijken de barmedewerkers elkaar een beetje vragend aan, ‘moet dit zo hard?'

Na een paar ruige nummers lijkt een te wat poppie nummer het optreden te doen afzwakken, maar een opvolgend ruig stone-rock achtig nummer bewijst dat de Supermannen vier goede muzikanten zijn die zich niet laten wegzetten als een gewoon Hollands bandje.

Met het nummer ‘sowieso’ probeert zanger Eelco de Zierikzeeërs en Zierikzeeïnnen zoals gezegd mee te laten zingen. Later wordt het publiek aangesproken als ‘stoepenschieters’, met resultaat, want bij het volgende nummer zingt het publiek uit volle borst met Eelco mee. 
Aan humor geen gebrek, met het nummer 'tijd vliegt' weten ze het steeds drukker wordende plein van Zierikzee een aantal keren aan het lachen te krijgen.
Bediend door gitarist Kees, eindigt Eelco met gitaar het optreden, liggend in het publiek op de stoep van Zierikzee.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland