Dj's strijden om plaats strDnAfeest Dj's strijden om plaats strDnAfeest

Jasper Veenman en Go!diva gaan nek aan nek

, Tekst: Stefan Mansier, foto's: Andre Joosse

Dj's strijden om plaats strDnAfeest

Jasper Veenman en Go!diva gaan nek aan nek

Tekst: Stefan Mansier, foto's: Andre Joosse ,

De opener van het strDnAfeest aanstaande 4 september werd in een dj contest in Club Devo gekozen. De dj's die door de voorselectie zijn gekomen en mochten gaan strijden waren; Jason Liber, dj Miche, Go!diva en Jasper Veenman.

Jasper Veenman en Go!diva gaan nek aan nek

Vrijdagavond kwart voor negen, een mooie tijd voor een tweede bak koffie...maar niet vanavond. Vanavond hebben we de koffie achterwege gelaten en zijn voor iets gegaan wat net zo goed werkt als cafeïne: Upcoming.
 
Op Upcoming strijden 4 dj's voor een plaatsje op strDnAfeest op  vrijdag 4 september. De dj's die door de voorselectie zijn gekomen en mochten gaan strijden waren; Jason Liber, dj Miche, Go!diva en Jasper Veenman.
 
Jason Liber, ofwel Mark Ligteringen mocht als eerste laten zien waar hij toe in staat was. Ondanks dat er niet veel publiek aanwezig was liet hij zich hierdoor niet uit het veld slaan en klonk en zag wat hij deed er goed uit. Liber maakte als scholier kennis met de house muziek. Artiesten als Robbie Rivera, Junior Jack & Kid Creme en Antoine Clamaran waren toen zijn favoriet. 
 
De tweede dj die los ging was dj Miche. Hoewel Miche de techniek goed in de vingers had was zijn stijl af en toe te verschillend wat er toe leidde dat het niet als één geheel klonk. De 26-jarige dj Miche is op zijn 20ste begonnen met het draaien van plaatjes. Wat begon als hobby in de huiskamer groeide uit tot een ware passie. De huiskamer heeft hij inmiddels verruild voor optredens in diverse clubs in NL. Hij heeft o.a. gedraaid in  Panama, Zebra Lounge, Escape de Lux en Club 7evenue. Tevens staat hij ook op de talentstage van het zomerkriebels festival in Utrecht. De stijl van Miche kun je het beste omschrijven als sexy vocals, lekkere beats en funky sounds waarop je wel los moet gaan. Zijn inspiratie dj`s zijn: Roog, Erick E, Axwell, Roger Sanchez en Erick Morillo.
 
Naar het einde van de set toe werd het nog even druk in de dj booth omdat er voor de volgende set de cd spelers aan de kant moesten voor een paar draaitafels. Dit gebeurde tijdens de set en hoewel het er niet naar uit zag dat dj Miche er veel last van had kan ik me te toch voorstellen dat dit vervelend is. Zelf vond Miche het lekker gaan, maar vond hij het draaien zonder publiek toch lastig.
 
Als derde kwam Go!diva haar talent laten zien. Go!diva was de enige dj die met vinyl draaide wat op zich natuurlijk al bonus punten verdiend. Geconcentreerd liet Go!diva haar platen ten gehore brengen en klonk het geheel klonk lekker stevig. Danielle, zoals Go!diva dagelijks door het leven gaat begon in 2007 met het mixen van vinyl. Ze spaart al 16 jaar vinyl en in haar platentas vindt je alles tussen minimal tot harde techno. Ze draait graag een mix van techno, minimal, tech-house en electro . Favorieten zijn o.a.: Extrawelt, Trentemoller, Stephan Bodzin, Oliver Huntemann, Adam Beyer, Umek, Pig and Dan, Popof, Pan-Pot en Joey Beltram.  Ze vertoont haar kunsten met vinyl, maar beheerst ook het allombekende programma Traktor
 
De laatste deelnemer die aan bod kwam was Jasper Veenman. Jasper draaide een mix van latin-house en gewone house en hoewel hij zelf niet helemaal tevreden was vond het aanwezige publiek het meer dan prima. Hij was dan ook blij met de ervaring en het enthousiasme van het publiek. Veenman, geboren in 1979 en groeide op langs de prachtige Zeeuwse kust. Een bezoek aan Parkzicht, te Rotterdam veranderde zijn hele leven, hij ontdekte house! Hij begon met UK hard house en trance en later kwamen hier club en techhouse bij. In 2002 kocht hij zijn eerste draaitafels en begon hij met het verzamelen van vinyl.  Een eerste optreden was er eind 2003 en in 2006 was hij finalist tijdens de Beachboom dj contest. Daaropvolgend werd hij resident in Cabanaz, te Renesse, maar is nu terug te vinden in Club Four. Zijn volgende stap was het leren producen en in april 2009 bracht hij zijn eerste release: Frozen river uit.
 
Iets na twaalven kwam de uitslag en we hadden zowaar een gelijk punten aantal voor de Zeeuwen Go!diva en Jasper Veenman. Maar met een wedstrijd kan er maar een de winnaar zijn en de jury stemde dan ook met een nipte meerderheid voor Jasper Veenman. Hij was erg blij met zijn, voor hem onverwachte, prijs en kijkt heel erg uit naar 4 september. En hoewel Go!diva het natuurlijk jammer vond dat ze niet had gewonnen was ze blij dat ze mee heeft kunnen doen en weer een ervaring rijker is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland