3voor12 Utrecht

Le Guess Who? deelt volledig programma van stadsfestival U?

Honderd activiteiten in acht Utrechtse wijken

Le Guess Who? heeft het volledige programma van het gratis stadsfestival U? aangekondigd. De tweede editie van U? doet van 10 t/m 13 november acht Utrechtse wijken aan.

Naast de Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier, Transwijk en Cartesius, gaat U? dit jaar voor het eerst naar Overvecht en Wittevrouwen. Het programma wordt gemaakt met of zelfs geheel door Utrechters, lokale initiatieven, ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. Zo wil Guess Who? mensen samenbrengen door middel van muziek en cultuur. Bewoners en lokale initiatieven zijn door middel van een open call uitgenodigd om deel te nemen. Op het programma van U? staan onder andere muziekoptredens, exposities, workshops, stadswandelingen, films en zelfs bokswedstrijden en een day rave. Enkele weken geleden is het eerste deel van het programma al bekend gemaakt, deze week heeft de organisatie de volledige line-up en het tijdschema gedeeld.

Bij ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een dans- en djembéworkshop, proef je verschillende gerechten van internationale cateraars uit Overvecht en hoor je muziek van Koerdische groep Cirkel om de Haard. Er wordt een ode aan Tekno gebracht tijdens de Free Party (Day Rave) bij Hof van Cartesius, georganiseerd door Antenne, Proces Kabaal, TBS en SOS. Bij Perron West, een oude treinwagon naast Utrecht Centraal, kun je dansen in de silent disco van Stiltecoupé.

In Lombok kun je meelopen met Migrantour, een wandeling opgezet en geleid door mensen met een migratieachtergrond. In dB’s stelt songschrijver Spinvis een eigen muziek- en kunstprogramma samen. Bij boksschool Jimmy’s Gym zie je optredens van hiphop acts die worden afgewisseld met bokswedstrijden en Breakdance-optredens van UC Crew. Classic Water presenteert tijdens U? in samenwerking met beeldend kunstenaar Viktoryia Shydlouskaya Dijk een analoog kunstwerk waarin schilderkunst, mechanische techniek en muziek met elkaar versmelten. Clubavond Freaky Dancing host een programma in De Nijverheid met Curling (dj), Onegg (live), Joshka (dj), puurvuur (dj), Staatseinde (live) en een media-dansevenement van Robin Nimanong.

Het volledige gratis programma van U? en tijdschema zijn hier te vinden.

Te zien: U?, gratis dagprogramma van Le Guess Who?, donderdag 10 t/m zondag 13 november 2022 @ acht Utrechtse wijken

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12