3voor12 Utrecht

Aestrid releaset nieuwe single en kondigt zevende album en releaseshow aan

Immen verzorgt backing vocals op ‘Death Wisher’

Op 10 november verschijnt het zevende album van Aestrid, YOUTH CARE. De Utrechtse postrock/shoegaze band heeft deze week een nieuwe single uitgebracht en kondigt meteen ook de releaseshow aan. Op woensdag 15 november presenteren ze het nieuwe album in De Helling.

‘Death Wisher’ is de tweede single van het aankomende album en de opvolger van de in april verschenen dubbelsingle ‘MIRROR MAZE I + II’. Die twee ‘MIRROR MAZE’-tracks vormden samen een acht minuten durend epos en ook ‘Death Wisher’ is geen drie minuten durend popliedje. Wie Aestrid al wat langer kent had waarschijnlijk ook niet anders verwacht.

Het nummer bouwt heel traag op, met niet veel meer dan staccato drums, een spaarzame bas, wat subtiele effecten en ingetogen gitaarspel van zanger/gitarist Bo Menning. Een onderhuidse spanning is echter continu aanwezig. De aanwezige lading wordt versterkt door de mooie tweede stem van Immen, met wie Aestrid eerder al een 10” deelde. Die stem zit vrij ver weggestopt in de mix en wordt heel gedoseerd toegepast, waardoor het bijna een extra instrument is. Als Menning voor de tweede keer in het nummer ‘Stay here …’ zingt, hoor je Immen voor de eerste keer.

Vanaf een minuut of vijf neemt het gitaarspel bijna ongemerkt toe en komen er meer toetsen en effecten bij. Daarmee wordt toegewerkt naar een (ingehouden) climax. ‘Death Wisher’ heeft de potentie om uit te groeien tot een nieuwe live-favoriet van de band, die bekendstaat om zijn intense shows.

YOUTH CARE verschijnt op 10 november 2023 en de vinylversie wordt uitgebracht door Plato Utrecht Records. De albumpresentatie is woensdag 15 november in De Helling. De support wordt die avond verzorgd door Immen en Coaster.

Te zien: releasehow Aestrid met support van Immen en Coaster, woensdag 15 november 2023 @ De Helling, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12