3voor12 Utrecht

Q/L organiseert online festival met Zoom-feestje

Festival Q/L fungeert tevens ook als fundraiser voor goede doelen

Goed nieuws voor iedereen die nog lang niet is uitgekeken op muziek-livestreams: dit weekend vindt het online festival Q/L plaats, een uitbreiding van Club Q Lounge. Met de alsmaar groeiende populariteit van de livestream stapt Q/L naar voren om in Utrecht-gebaseerde dj’s te combineren met visuele/performance kunst en in het midden een vierdaags feestje op Zoom te houden.

“Q/L festival onderscheidt zich doordat het naast een hele hoop muziek en kunst tegelijkertijd ook een fundraiser is,” aldus Fabozzi, mede-initiatiefneemster en nauw betrokken bij Stranded FM. “De doelen waar gedoneerd aan kunnen worden variëren van de Black Lives Matter-beweging en instanties voor vrouwelijke slachtoffers van geweld tot muzikanten die financieel door de wereldwijde coronacrisis zijn getroffen. Oftewel, organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke kwesties die ons allen aangaan.”

Iedereen die wel eens een (meerdaags) festival heeft bezocht, is bekend met de stress die opduikt wanneer alle artiesten elkaar overlappen. Volgens Fabozzi is Guenter Råler, artiestennaam van Irene Cassarini, een sterke tip in deze line-up. “Cassarini is een vaste dj bij Stranded FM en focust met haar radioshow Sound Extremism op experimentele queer- en undergroundmuziek. Daarnaast organiseert ze ook Queer in Wonderland in EKKO en maakt ze visuele kunst. Gezien haar multidisciplinaire achtergrond belooft haar audiovisuele performance spectaculair te worden.”

Q/L festival vindt plaats op 12 juni en 14 juni 2020. Het Zoom-feestje loopt van 12 juni tot en met 15 juni. De livestream zal te volgen zijn op o.a. de website van Q/L en hun Twitch-kanaal.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12