3voor12 Utrecht

Festivalbouwer Schaalwerk start bijzondere winkel in Utrecht

Rariteiten, relikwieën en decorstukken met een persoonlijke touch

Het Utrechtse decor- en interieurbedrijf Schaalwerk laat zich niet van zijn stuk brengen door het coronavirus. Vanaf zaterdag 4 juli openen ze een nieuwe winkel in Utrecht met de naam Misterieur Kakapo. De naam spreekt voor zich, in de winkel zijn allerlei mysterieuze voorwerpen te vinden die bijzondere verhalen met zich meedragen. Schaalwerk staat onder andere bekend om zijn vormgeving en aankleding bij verschillende festivals (Lowlands, Down The Rabbit Hole) en (Utrechtse) horecagelegenheden (Broei, Lebowski). Plekken die unieke decorstukken en props hebben voortgebracht die straks te verkrijgen zijn bij Misterieur Kakapo.

Daarnaast is er ook plek voor nieuw werk. Mocht je bijvoorbeeld op zoek zijn naar aankleding van je huis of tuin of wil je gewoon even brainstormen, schroom dan niet om even aan te kloppen bij Misterieur Kakapo. Initiator en oprichter Walter Bak laat weten dat juist in een tijd als deze je elkaar niet uit het oog moet verliezen. 'Maatwerk en een persoonlijke touch staan bij ons altijd hoog in het vaandel, dus dat willen we in deze winkel ook graag uitdragen.’

Het is mooi om te zien hoe een deel van de evenementenindustrie haar weg vindt in het post-coronatijdperk. Zo schreven we onlangs nog over een initiatief van Kultlab die het festivalterrein van festival Wildeburg omtovert tot een familiecamping in juli. Misterieur Kakapo past in het rijtje van initiatieven van creatieve ondernemers die niet bij de pakken neer gaan zitten, maar kansen zien in deze bijzondere situatie.

Te vinden: Misterieur Kakapo, Nachtegaalstraat 82 vanaf 4 juli. Voor meer informatie: schaalwerk.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12