3voor12 Utrecht

HaendeHoch! Phonographics releaset nieuw werk van Krampfhaft

Twee nummers uit 2012 vastgelegd op 7 inch vinyl met handgemaakte hoes

Deze week verschijnen er twee nieuwe nummers van de Utrechtse producer Krampfhaft. Nieuw is in dit geval relatief: de tracks zijn al in 2012 geschreven in een klein huisje op de Veluwe. Ze verschijnen op een mini-EP van HaendeHoch! Phonographics (HHP), een vinyl-only label van de Utrechtse grafisch designer Daan Drubbel.

Met HHP brengt Drubbel ‘vergeten’ digitale of niet eerder verschenen nummers voor het eerst uit op vinyl, en voorkomt zo dat ze in de digitale vergetelheid verdwijnen. De nummers bestaan al wel op de harddrive van een artiest of in een online playlist, zijn ook veel gedraaid maar verschenen nog nooit op vinyl. Door ze uit te brengen worden ze tastbaar en volgens Drubbel voor de eeuwigheid bewaard. De individuele tracks zijn leidend: er staan altijd meerdere artiesten op een single en er is geen A of B kant, alleen kant 1 en kant A.

De singles zijn van transparant PVC met een handgemaakte tweekleurige risograph hoes en een bijpassende A3-poster. Ook de labels zijn handgemaakt in twee kleuren. Elke release bestaat uit slechts 150 exemplaren, waarvan er 100 te koop zijn via de website: haendeho.ch.

Krampfhaft maakte naam met zijn abstracte album Before We Leave en baanbrekende live-sets waarin hij uitsluitend eigen materiaal draaide. Hij was indirect ook de veroorzaker van de rel waarbij DJ Shadow in Miami uit zijn dj booth werd gestuurd na het draaien van één van Krampfhafts tracks, die voor de clubmanager te futuristisch was.

De tracks op deze EP zijn ‘Veluwe II’, een follow-up van het nummer ‘Veluwe’ van zijn debuutalbum, en ‘Shizu’, een kort en mooi pianostuk met een filmische strijkerspartij. De andere act op de EP is Londenaar Infinite Potentials, één van de oprichters van het Indigo Pyramid collectief.

Het verschijnen van de EP wordt gevierd op zondag 25 maart vanaf 14.30 uur in het Hof van Cartesius (Vlampijpstraat 94, Utrecht). Krampfhaft doet dan een set met uitsluitend niet eerder verschenen nummers. Tijdens het event zijn ook de 7 inch vinyl EP’s en de poster voor het eerst te koop (€10,-).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12