3voor12 Utrecht

Platenlabel SoHaSo brengt gevarieerde compilatieplaat uit

Met een sterke Utrechtse afvaardiging en een release-debuut

Het Utrechtse platenlabel Something Happening Somewhere (SoHaSo) komt met een nieuwe compilatieplaat naar buiten, NOWHERE02. De speciale, gelimiteerde uitgave op rood vinyl geeft de ruimte aan een aantal toonaangevende Utrechtse dj’s en producers. 

“We krijgen door het hele jaar demo’s binnen en op een gegeven moment merkten we dat deze tracks, hoewel ze verschillen van stijl, wel heel goed bij elkaar pasten qua vibe. Ik ben wel trots op hoe divers de compilatie is geworden, er zit echt een beetje van alles in,” vertelt oprichter Nuno Dos Santos. Het Utrechtse aandeel van de twaalfdelige tracklist omvat Luna Ludmila, Freek Fabricius, W1bo, Stijn Sadée (al iets bekender bij het grotere publiek) en de debuterende Tjade. Hoe ze hem hebben gevonden? “Ik kende Tjade al uit Groningen en onlangs is hij naar Utrecht verhuisd. Uiteindelijk hadden we nog één nummer nodig voor de compilatie en toen stuurde hij ‘Scintillate’ naar ons op, zijn allereerste eigen productie. Dat klopte precies.” 

Ook noemenswaardig is de zonnige bijdrage van Freek Fabricius, ‘Astronaut Prinses’. “Dit is de allereerste track die hij echt uitbrengt en zijn dochter Yuna doet de vocalen die op het nummer te horen zijn,” licht Dos Santos toe. “Ergens later dit jaar gaan we zijn debuut-EP uitbrengen met Marguerita Records.”

Van de speciale vinyl-uitgave met zes tracks zijn nog enkele exemplaren te krijgen. Samples zijn te beluisteren op Bandcamp en SoundCloud. Vanaf 24 april staat de compilatie in zijn geheel op Spotify.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12