3voor12 Utrecht

Uncloud is terug met een festivaleditie

Volledig programma van expositie en festivalweekend aangekondigd

Na een jaar met losse concerten en samenwerkingen met o.a. Orbit en Le Guess Who? is Uncloud weer terug met een festivaleditie. Van 30 september tot en met 22 oktober 2023 kun je op verschillende plekken in Utrecht naar live concerten en performances, een grote expositie, clubnachten, een interactieve theaterproductie, lezingen op het scheidsvlak tussen videokunst en muziek. De organisatoren hebben deze week het volledige programma gedeeld.

Expositie PhysicalDigitalDigitalPhysicalPhysicalDigitalDigitalPhysical
Het hart van het festival is de expositie die de hele festivalperiode is te bezoeken. De audiovisuele performances, installaties en experimentele media zijn te zien in de hallen, cellen en kamers van het voormalige Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat. De expositie onderzoekt de relatie tussen technologie, multi-zintuiglijke fysieke ontmoetingen, stoffelijkheid en de virtuele wereld.

Festivalweekend
Van 6 tot en met 9 oktober geeft Uncloud op verschillende locaties in Utrecht (zoals Gebouw M, Kapitaal, De Helling en Theater Kikker) een platform aan innovatieve, uitdagende en toekomstgerichte muzikale stijlen. Je ziet lokaal talent en internationale acts met hypermoderne audiovisuele performances, overstijgende elektronische showcases en buitenaardse ambient waarin klassiek muzikantschap wordt gecombineerd met gewaagde experimenten. Op de line-up staan onder anderen Maarten Vos (live), Perila (live A/V), Soheil Shayesteh, Kristia Michael & Rashin Teimouri (live AV), NÂR, Iglooghost, Honingbeer, LØU (live AV), Luke Cohlen en Hannah Pezzack. Met online radiostation StrandedFM en Club WAS. host Uncloud tijdens het festivalweekend respectievelijk een afterparty (vrijdag 6 september) en een clubnacht (zaterdag 7 september).

Expositie, artiesten conferentie en Modulation. presenteert op openingsdag
Op zaterdag 30 september begint het festival met de opening van de expositie PhysicalDigitalDigitalPhysicalPhysicalDigitalDigitalPhysical in het Pieter Baan Centrum. Om 15.00 uur start ook de conferentie, waarop drie artiesten inzicht geven in hun artistieke praktijk en hoe ze zich tegelijkertijd verhouden tot de wereld om ons heen én deze uitdagen. Om 20.00 uur is het openingsconcert, in samenwerking met Modulation.. Flore & WSK, O─čuz Büyükberber en Oliv Olive & Jane Berkgkotte verzorgen een show met meeslepende AV en improvisatie met modulaire synthesisers.

Het volledige programma en kaarten (passe partouts en dagtickets) voor Uncloud 2023 zijn te vinden op de website van Uncloud.

Te zien: Uncloud 2023, met expositie, optredens, installaties en meer, 30 september t/m 22 oktober 2023 @ diverse locaties in Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12