3voor12 Utrecht

Le Guess Who? komt met gratis toegankelijk stadsfestival U?

Dagprogramma in Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier en Cartesius en Transwijk

Le Guess Who? heeft al jaren een zeer uitgebreid randprogramma. De komende editie voegt het festival voor grensverleggende muziek en cultuur onder de naam U? een nieuw onderdeel toe. U? wordt een gratis toegankelijk stadsfestival waarin muziek en cultuur worden samengebracht.

U? speelt zich af op dezelfde dagen als Le Guess Who? (11 t/m 14 november 2021) en heeft een dagprogramma. Waar Le Guess Who? voor het grootste deel plaatsvindt binnen de singel, breidt U? juist uit naar de wijken daarbuiten. Behalve de Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier en Cartesius, gaat Le Guess Who? nu ook voor het eerst naar Transwijk. Het programma in deze wijken wordt gemaakt met of geheel door lokale initiatieven, ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. De programmering van de voormalige satellietevenementen Le Mini Who? en Lombok Festival wordt ook onderdeel van U?. Met U? wil Le Guess Who? een volgende stap zetten in de lokale verankering. De komende jaren worden meer lokale initiatieven uitgenodigd om bij U? aan te sluiten en breidt het festival uit naar meer wijken.

Programma
Het volledige programma van U? wordt eind oktober bekendgemaakt maar de organisatie geeft al een klein inkijkje in wat je kunt verwachten. Er zijn onder meer een eetmarkt met eten uit diverse keukens op het moskeeplein in Lombok en rondleidingen in de Ulu Moskee, de kunstveiling BUY OR BURN en exposities. Vanzelfsprekend is er ook veel muziek: opkomende Nederlandse acts spelen in de ring van boksschool Jimmy’s Gym, in de koffiebranderij van The Village Coffee & Music en bij De Zware Jongens in het Muntgebouw. Op donderdag 11 november wordt U? gelanceerd met de onthulling van een public art-programma, waarbij tien kunstenaars installaties presenteren in de publieke ruimte op verschillende plekken in de stad.

Locaties en initiatieven
De locaties en initiatieven die deelnemen aan U? zijn:
Binnenstad: Bibliotheek Neude, Akwaglot, Koffie Leute, De Utrechtse Boekenbar, Lou Oudenoord, Stranded FM, Kapitaal.
Lombok: Stadsklooster, De Voorkamer, Wishing Well West, De Zware Jongens, Perron West, Molen de Ster, Moskeeplein, Ulu Moskee.
Transwijk: Vechtclub XL, De Kromme Haring, Studio Patrick, de Klub.
2e Daalsebuurt, Cartesius en Werkspoorkwartier: Ping Pong Club, dB’s, Hof van Cartesius, De Nijverheid, The Village Branderij, NAR, De Havenloods, Jimmy’s Gym.

Te zien: stadsfestival U?, donderdag 11 tot en met zondag 14 november 2021 @ diverse locaties in Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12